Een laadpaal aan huis installeren

door admin
1301 keer bekeken
Een laadpaal aan huis installeren

Ben jij in het bezit van een elektrische auto? Dan is het erg handig om een laadpaal aan huis te laten installeren. Het grote voordeel is natuurlijk dat je nooit meer ergens naartoe hoeft te rijden om de accu van je auto op te laden. Je kunt dat eenvoudig bij je huis doen wanneer je na een lange werkdag weer thuis komt. Het klinkt ideaal, maar waar moet je eigenlijk op letten wanneer je een laadpaal aan huis wilt installeren?

Laadpaal aan huis: waar moet je op letten

De ene laadpaal is de andere niet, daarom is het belangrijk om er één te kopen die geschikt is voor de accu van jouw auto. Niet alleen het type laadkabel dat gebruikt wordt is van belang, maar ook het laadvermogen van de laadpaal. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor een laadpaal met een vermogen van 3.7kW of 11kW. Er zijn ook laadkabels verkrijgbaar in verschillende lengtematen, zodat je op een comfortabele wijze één of meerdere elektrische auto’s kunt opladen. Houd er wel rekening mee dat een langere laadkabel zorgt voor een hogere prijs. Kijk bijvoorbeeld bij Soolutions voor de verschillende mogelijkheden.

Verschillende types laadpalen

Er zijn twee verschillende types laadpalen. Welk type laadpaal je nodig hebt, is afhankelijk van de oplaadkabel die compatibel is met jouw auto. Een laadpaal heeft namelijk altijd een type 1 óf een type 2 stekker. Daarnaast kun je ook kiezen een laadpaal of een laadpunt aan de wand. De keuze die je maakt is afhankelijk van de plaats van de auto ten opzichte van het huis – of de aanwezigheid van een garage aan huis – en de prijs die je wilt betalen. Een laadpaal is in veel gevallen een praktische keuze, maar de montage heeft wel wat meer voeten in de aarde. Daardoor is een laadpaal vanwege de arbeidsintensieve montage vaak duurder dan een laadpunt aan de wand.

Laadpaal laten installeren door een vakman

Tenzij je een elektricien of zéér handige klusser bent, is het verstandig om de laadpaal te laten installeren en niet zelf aan de slag te gaan. Je kunt laadpalen los aanschaffen bij een bedrijf, maar in veel gevallen kun je ook voor een laadpaal met installatie kiezen. De laadpaal wordt dan geïnstalleerd door een professionele vakman. Weet je niet zeker welke laadpaal je nodig hebt? Laat je dan uitgebreid informeren door de verkoper. Zij kunnen je precies vertellen welke laadpalen er geschikt zijn voor jouw persoonlijke situatie zodat je zeker weet dat je de juiste keuze maakt.

Vergelijkbare artikelen