3 Redenen waarom je echt een VPN verbinding wil hebben thuis

door admin
234 keer bekeken
3 Redenen waarom je echt een VPN verbinding wil hebben thuis

Een VPN verbinding geeft enorm veel voordelen, maar niet alleen voor grote bedrijven, die hier veel gebruik van maken. Ook thuis als particulier kun je veel baat hebben bij het opzetten van een VPN verbinding. Gelukkig is het ook helemaal niet zo ingewikkeld als je misschien zou denken. Je hoeft geen ICT’er te zijn om succesvol gebruik te kunnen maken van een VPN. Maar wat zijn dan de grote voordelen van zo’n VPN verbinding in de privésfeer? Dat vertellen we je in dit artikel!

Wat is een VPN?

Om te beginnen is het natuurlijk handig dat je weet wat een VPN verbinding nu precies inhoudt. De afkorting VPN staat voor virtueel privé netwerk en het is als het ware een veilige tunnel tussen een apparaat en het internet. Op die manier beschermt een VPN verbinding jouw internetverkeer tegen gluurders, virussen en censuur. Over het algemeen betaal je wel een maandelijks of eenmalig bedrag voor een goede VPN server, maar een kwalitatieve VPN is het geld zeker waard. Kijk voordat je een abonnement afsluit dus wel even goed of de aanbieder die jij voor je hebt wel een verbinding van hoge kwaliteit levert. Een voorbeeld van een goede VPN aanbieder is ExpressVPN.

1. Een veiligere verbinding

Eén van de grootste voordelen van een VPN verbinding, is dat je veel veiliger het internet op kunt. De VPN zorgt namelijk voor een veilige tunnel tussen het apparaat dat jij gebruikt en het internet. Zodra je verbonden bent met een VPN gaat al jouw internetverkeer door die versleutelde tunnel waar niemand naar binnen kan kijken, ook hackers, overheden en jouw internet provider niet. Op die manier kun jij jouw online activiteit dus eenvoudig privé houden en loop je veel minder kans op virussen of aanvallen van hackers.

2. Gratis films en series kijken

Een VPN verbinding kan het ook een stuk makkelijker maken om online series en films te kijken. Sommige websites waar je series en films kunt kijken zijn namelijk afgeschermd voor bepaalde landen, waardoor je ze in Nederland vaak niet kunt openen. Met een actieve VPN verbinding kun jij niet alleen jouw online identiteit geheim houden, je kunt ook je locatie veranderen. Op die manier kun je een website dus laten denken dat jij je in de regio bevindt waarvoor deze toegankelijk is. Mensen gebruiken een VPN ook vaak om Netflix te kijken vanuit andere landen, waardoor je vaak andere series en films tot je beschikking krijgt.

3. Je online identiteit beschermen

Een VPN verbinding verbergt jouw online identiteit en past jouw IP-adres aan. Hierdoor heb je online meer privacy. Een laag sterke encryptie zorgt ervoor dat niemand met je mee kan kijken of luisteren als jij op internet zit, ook jouw internet provider niet. 

Vergelijkbare artikelen