Maak zelf een unieke posterwand met fotolijsten

door admin
255 keer bekeken
Maak zelf een unieke posterwand met fotolijsten

Ontbreekt er in jouw woning nog wat meer karakter, sfeer of gezelligheid? Of heb je een kale muur die wilt opfleuren? Maak van jouw muur dé blikvanger in huis en stel je eigen posterwand met fotolijsten samen. Maar welke posters kies je dan? En welke fotolijsten passen goed bij de posters? Dát leggen we je in dit artikel uit!

Het begint bij het kiezen van de juiste posters

De keuze voor de posters is uiteraard een kwestie van smaak, en afhankelijk van de stijl van je interieur. Bepaal eerst hoeveel posters je wilt ophangen. De hele muur vol of slechts een gedeelte ervan? Worden de posters allemaal verticaal ophangen of ook horizontaal? Ga je voor verschillende afmetingen of allemaal hetzelfde formaat? De mogelijkheden zijn echt eindeloos. Als duidelijk is hoeveel afbeeldingen je nodig hebt, kan het shoppen beginnen. Kies prints, quotes en/of objecten die je leuk vindt en wilt plaatsen in de fotolijsten

Wel of geen thema?

Tijdens het verzamelen van de posters kom je er waarschijnlijk al snel achter wat je smaak is en wat wel of niet bij elkaar past. Het is echter ook mogelijk om een thema aan je posterwand vast te plakken. 

  • Zwart-wit: zwart-wit foto’s zijn tijdloos en passen in ieder interieur. Combineer de zwart-witte afbeeldingen met kleurrijke foto’s of maak het geheel zwart-wit. 
  • Pastel: pasteltinten geven je interieur een lieflijke en zachte uitstraling. Een gevoel van rust en eenheid. En bovendien erg vrolijk. 
  • Natuur: een landelijk interieur? Of mag het van jou een stuk rustiger? Niks ademt rust als natuur doet. Posters met natuurmotieven zijn vaak een mix van planten, bessen, bossen, meren en landschappen. 

Bijpassende fotolijsten uitzoeken

Alle posters uitgezocht? Tijd om de juiste lijsten te kiezen. Maar hoe doe je dat? Kijk zeker naar de afmetingen, maar beperk jezelf niet uitsluitend tot de maatvoering. Tegenwoordig heb je ruime keuze uit materialen, kleuren en stijlen. Het is een mogelijkheid om alle posters in dezelfde fotolijst op te hangen, maar kan ook leuk zijn om te mixen en matchen. Combineer diverse formaten, vormen en materialen met elkaar en creëer een unieke posterwand. Op www.lijstentoko.nl vind je een groot assortiment voordelige fotolijsten in allerlei formaten, kleuren, afmetingen en stijlen. 

De gewenste compositie samenstellen

Je hebt nu alles in huis om je posterwand samen te stellen. Maar voordat je zomaar gaten gaat boren in de muur, adviseren we je om eerst op papier de gewenste compositie te bepalen. Zo weet je dat je met zekerheid de juiste combinaties maakt. Speel en experimenteer met verschillende composities, net zolang totdat je een indeling hebt gevonden waar je gelukkig van wordt. Leg de posters eerst op de vloer in de samenstelling die je voor ogen hebt. Je kunt op deze manier nog makkelijk schuiven en aanpassingen doen. Pas als alles klopt kun je beginnen met het ophangen aan de muur. 

Maak het zelf makkelijk

Het ophangen van veel fotolijsten om je posterwand te creëren vraagt nauwkeurigheid en creativiteit. Is dit niks voor jou, maar wil je toch een unieke creatie aan de muur? Maak het jezelf dan makkelijk en koop een kant-en-klare collagelijst. Het enige wat je nu nog hoeft te doen is de posters inlijsten en de lijst in zijn geheel ophangen. Scheelt een hoop frustratie én tijd!

Vergelijkbare artikelen