Internet en tv afsluiten? Volg deze tips!

door admin
270 keer bekeken
Internet en tv afsluiten? Volg deze tips!

Ben je pas verhuisd? Of wil je graag je huidige abonnementen omzetten? Dan ben je waarschijnlijk bezig om een nieuwe provider te vinden. In Nederland zijn er enorm veel verschillende providers van internet en tv. Het is afhankelijk van je eigen wensen en behoefte welk abonnement bij je past. Woon je bijvoorbeeld alleen? Dan heb je geen enorme hoeveelheid internet nodig. Woon je echter met een groot gezin? Dan is het zeer waarschijnlijk nodig om meer internet beschikbaar te hebben. Daarnaast ga je dan waarschijnlijk ook meer tv zenders willen. In dit blog bericht willen we je tips geven voor het afsluiten van een internet en tv abonnement.

Welk internet abonnement past bij jou?

Als je een nieuw abonnement gaat afsluiten, ga je eerst kijken wat je nodig hebt. Bij T-mobile zijn er bijvoorbeeld drie verschillende internet pakketten. Het eerste en goedkoopste abonnement heeft een snelheid van 100 Mbit/s. Dit is perfect voor een eengezinswoning waar niet veel gebruik wordt gemaakt van het internet. Als je echter meer gebruik maakt van internet, omdat je bijvoorbeeld veel moet Facetimen met je werk, is een snellere verbinding wenselijk. Je kunt dan kiezen om een pakket met 1 Gbit/s af te sluiten. Met deze verbinding is het geen probleem om lang te videobellen met collega’s!

Welke tv zenders vind je belangrijk?

Naast dat een internetverbinding belangrijk is, wil je natuurlijk ook tv kunnen kijken. Het is mogelijk om twee verschillende abonnementen af te sluiten, maar in veel gevallen worden deze twee bij dezelfde provider afgesloten. Dit is in de meeste gevallen de goedkoopste optie. Voor een tv abonnement is het belangrijk dat je kijkt naar het aantal zenders dat je zelf wilt kijken. Kies bijvoorbeeld voor een abonnement met 64 zenders die je leuk vindt. Daarnaast kun je ook altijd kijken naar de extra zenders, zoals bijvoorbeeld eredivisie voetbal. Tot slot is het ook mogelijk om te kijken naar interactieve tv. Met deze optie wordt het mogelijk gemaakt om programma’s terug te kijken, terug te spoelen of te pauzeren. 

Internet en tv vergelijken

Ben je er nog niet helemaal uit welk abonnement bij je past? Kijk dat eens op een vergelijkingssite. Deze vergelijkingssite maakt het mogelijk om verschillende pakketten van verschillende providers te vergelijken. Hierdoor weet je zeker dat je het juiste pakket aanschaft bij de juiste aanbieder. Let er wel op dat je geen appels met peren gaat vergelijken. Het kan namelijk zijn dat er een korting voor een bepaalde periode zit op een pakket. Hierdoor lijkt het in eerste instantie wellicht een goede keuze, maar kan dit op lange termijn erg duur blijken. Door het vergelijken van verschillende pakketten via een vergelijkingssite, weet je zeker dat je de juiste prijs betaald voor internet en tv.

Kijk wat mogelijk is voor jouw woning

Als je gaat kijken wat je wilt voor internet en tv abonnement, is het verstandig om te kijken wat er mogelijk is voor jouw woning. Het kan namelijk zijn dat er al glasvezel aangelegd is in je omgeving. Hierdoor kun je enorm snel internet krijgen. Het kan dus afhankelijk zijn per woning wat er mogelijk is qua internetabonnement. Om te kijken welke mogelijkheden je hebt in jouw omgeving, kun je de postcodecheck doen. Deze laat precies zien welke mogelijkheden er zijn voor welke omgeving. Ook als je gaat verhuizen is het erg slim om eerst te kijken welke mogelijkheden je daar hebt. Dat kan wellicht een rol spelen in de keuze voor de woning, zeker als je weet dat je veel moet thuiswerken!

Vergelijkbare artikelen