Alles wat je wilt weten over houtvullers

door admin
339 keer bekeken
Alles wat je wilt weten over houtvullers

Je hebt ze misschien al eens in de bouwmarkt zien staan: houtvullers. Ze worden steeds vaker verkocht, want het zijn handige producten voor iedere doe-het-zelver. Wat zijn houtvullers precies en waarvoor kun je ze gebruiken? Dat leggen we je in dit artikel uit.

Verschillende soorten houtvullers

Er zijn verschillende soorten houtvullers te vinden. Ga je op zoek naar een goede houtvuller, dan is het slim om je even te verdiepen in verschillende merken. Zo zijn de houtvullers van EAZYFIX erg populair. Je kunt de meeste houtvullers onderscheiden in twee categorieën. Zo is er een houtvuller die voornamelijk geschikt is voor beschadigingen van maximaal 0,6 centimeter. Heb je een kleine beschadiging die opgevuld moet worden? Dan kun je kiezen voor een houtplamuur. Heb je beschadigingen tussen de 0,6 en 20 mm diep? Kies dan voor een houtrotvuller. Het hangt dus van de reparatiedikte af welke vuller je het beste kunt aanschaffen.

Houtrot en houtschade

Houtvullers gebruik je om twee verschillende redenen: houtrot of houtschade. Houtrot ontstaat voornamelijk in hout dat buiten staat, bijvoorbeeld in kozijnen. Het hout wordt zacht en brokkelt af, waardoor het kozijn dus langzaam kapot gaat. Een houtrotvuller kun je gebruiken om de schade die de houtrot heeft veroorzaakt op te vullen (nadat je eerst alle houtrot hebt verwijderd). Houtschades komen voornamelijk binnen in huist voor en

kunnen in principe overal ontstaan. Zo raken trappen vaak beschadigd, omdat ze dagelijks gebruikt worden en er veel naar boven en beneden gedragen wordt. Ook een houten vloer kan beschadigen met krassen of deuken. Met een houtplamuur vul je de schade eenvoudig op, waarna je de vulling kunt bijschuren en schilderen. Zo zie je niets meer van de schade die je hebt gerepareerd en zijn je kozijnen, trap en vloer weer als nieuw.

De voordelen van houtvullers

We schreven al dat houtvullers steeds populairder worden en dat is niet zo gek, want ze brengen veel voordelen met zich mee. We sommen wat van de belangrijkste voordelen voor je op:

  • Met een houtvuller kun je beschadigingen repareren, waardoor je dus geen nieuw stuk hout nodig hebt. Dat is een stuk duurzamer.
  • Met houtvuller ga je gemakkelijk zelf aan de slag. Je hoeft dus geen professional in te schakelen, waardoor je een stuk goedkoper uit bent.
  • Met één tube houtvuller repareer je het hele kozijn of alle houtschades binnenshuis.
  • Houtvullers zijn geschikt voor reparaties binnen én buiten.

Vergelijkbare artikelen