Waarom jij een visgraat PVC vloer moet nemen

door admin
240 keer bekeken
Waarom jij een visgraat PVC vloer moet nemen

Ben jij net klaar met de verbouwing van jouw huis en ben je opzoek naar een kindvriendelijke vloer? Dan is het een goed idee om een PVC visgraat vloer te nemen. Deze vloer heeft namelijk enorm veel voordelen waardoor jij en jouw kinderen zorgeloos door het huis kunnen bewegen, zonder dat je bang bent dat de vloer stuk gaat. Ben je benieuwd wat deze voordelen zijn en hoe je zo’n vloer moet leggen? Lees dan gauw verder.

Wat is een visgraat pvc vloer?

Waarschijnlijk ken je het motief van een visgraat vloer wel. Dit zijn plankjes die schuin op elkaar zijn gezet en zo achter elkaar worden gelegd. Op die manier krijgt jouw vloer het motief van een visgraat. Dat is heel mooi en kan je natuurlijk met hout doen. Maar vaak is die oplossing ook duur én is het zeer vatbaar voor beschadigingen. Je wil natuurlijk niet teveel geld uitgeven aan een vloer waarvan je weet dat deze er binnen no time niet meer goed uit ziet. 

In dat geval is het een goed idee om een PVC vloer te nemen. PVC is een soort kunststof. Bij Floer bestaat de PVC vloer uit stroken waar een microvelling in zit en een houtstructuur die voelbaar is. Het voordeel is daarbij dat je een duurzamer materiaal gebruikt, maar dat dit er wel uit kan zien als de beoogde visgraat vloer die je eigenlijk wil. Wil je bijvoorbeeld een eikenhouten visgraat vloer? Dan kan je simpelweg een PVC stijl kiezen in deze houtsoort. Wanneer het op de grond ligt zal het je niet meer opvallen dat je eigenlijk geen houten vloer hebt liggen. 

Wat zijn de voordelen van pvc? 

Zoals gezegd zijn er een hoop voordelen aan het gebruik van pvc. Allereerst is dit materiaal namelijk erg waterbestendig. Het is immers kunststof. Wanneer hier water opvalt zal het geen lelijke vlekken maken die je er niet meer uit krijgt. Rode wijn of andere donkere dranken vormen dus geen gevaar wanneer je deze eens laat vallen. Daarnaast is het materiaal ook zeer krasbestendig. Dat maakt natuurlijk dat het een groot voordeel is om deze vloer in huis te halen als je jonge kinderen hebt. Speelgoed dat versleept wordt, eten en drinken dat wordt gemorst, of andere dingen die een gevaar vormen voor een normale vloer, zijn geen punt bij een pvc vloer. Ideaal dus. 

Een ander voordeel is dat een pvc vloer veel warmte vast houdt. De warmteweerstand is namelijk heel erg laag. Deze vloer is dus een ideale combinatie met een vloerverwarming. Zo kan je ook met blote voeten alsnog heerlijk door het huis lopen zonder het koud te krijgen. 

Hoe leg ik een pvc visgraat vloer? 

Een pvc vloer wordt op een egale ondergrond geplaatst en hier vrijwel direct op gelijmd. Het is daarom van tevoren heel belangrijk dat de ondergrond die je gebruikt helemaal schoon en egaal is. Dit kan best wel lastig zijn, zeker als je nog nooit eerder een vloer gelegd hebt. In dat geval kan je kiezen om iemand langs te laten komen die dit al wat vaker heeft gedaan. 

Vergelijkbare artikelen