De waterafvoer van het dak

door admin
268 keer bekeken
De waterafvoer van het dak

We weten uit ervaring dat als het regent het water dat op het dak van uw woning valt, snel afgevoerd moet worden. Vooral de laatste jaren, met de klimaatverandering, is een goede waterafvoer belangrijk, omdat we steeds vaker te maken krijgen met hevige stortbuien. Wanneer u al lang in een woning woont, die voorzien is van een zinken dakgoot, kunt u te maken krijgen met een lekkage. Die lekkage moet zo snel mogelijk verholpen worden. Door de lekkage kan de buitenmuur nat worden waardoor het vocht naar binnen kan slaan. Dat zal zeker gebeuren als de buitenmuur gedurende een langere periode nat blijft. Wanneer dat het geval is, dan is het mogelijk dat er op de binnenmuur schimmelplekken ontstaan. Schimmels zijn slecht voor de gezondheid dus moeten die voorkomen worden.

Een lekkage repareren

Het is mogelijk een lekkage te repareren. In eerste instantie zou u dat zelf kunnen doen. Er zijn producten in de handel verkrijgbaar, die u kunt gebruiken bij een dakgootlekkage. u moet het materiaal over de lekkage gieten en dan zal het gat dicht gaan. Toch is dit maar een lapmiddel, omdat na een niet al te lange tijd er toch weer lekkage zal ontstaan. U kunt beter een erkende loodgieter benaderen om de lekkage voorgoed te verhelpen. Wanneer u in Midden- of Zuid Nederland woont, dan kunt u De Zinkspecialist benaderen. Wanneer deze bij u langskomt, dan zal hij eerst de zinken dakgoot bekijken. In veel gevallen is de zinken dakgoot aan vervanging toe.

Een zinken dakgoot vervangen

Een zinken dakgoot vervangen is het werk dat door specialisten gedaan moet worden. Wanneer ze geconstateerd hebben dat de hele zinken dakgoot moet worden vervangen, zullen ze een vrijblijvende offerte maken. Een zinken dakgoot moet op maat worden gemaakt in de werkplaats. Wanneer u akkoord gaat met de offerte, zullen ze de maten goed opmeten en vervolgens de zinken dakgoot in de werkplaats maken. Het vervangen van een zinken dakgoot is niet goedkoop. Voor een rijtjeswoning zal een zinken dakgoot ongeveer € 1000 kosten. Ook de beugels moeten op maat in de werkplaats worden gemaakt. Wilt u het geheel mooier maken, dan is het verstandig zinken afvoerpijpen te nemen. Wanneer alles is vernieuwd, kunt u weer voor jaren gebruik maken van een goede afvoer. Voor het monteren en demonteren van de zinken dakgoot moet u een dag rekenen. In overleg met u zullen de werkzaamheden worden uitgevoerd.

Vergelijkbare artikelen