Verzwaringsdeken voor kinderen

door admin
223 keer bekeken
Verzwaringsdeken voor kinderen

Soms kun je ze wel achter het behang plakken en ben je blij dat je kind naar bed kan. Zonder gekheid, slaap is enorm belangrijk voor de ontwikkeling en prikkelverwerking van je kind. Maar hoe vervelend is het wanneer je kind maar niet in slaap kan komen, bijvoorbeeld juist door al die prikkels?

Een stevige omhelzing

Een verzwaringsdeken kind kopen kan hierbij de oplossing zijn. Een verzwaringsdeken is zwaarder dan een standaard deken en is in verschillende gewichten verkrijgbaar, ook voor volwassenen. Door het extra gewicht dat met de deken op je kind ligt, wordt je kind rustig en valt het makkelijker in slaap. Ook kinderen die in hun slaap onrustig zijn, slapen rustiger omdat ze door het gewicht van de deken minder kunnen woelen. De vulling en het gewicht van de verzwaringsdeken zijn hierbij de gouden combinatie. Het zenuwstelsel ontspant, serotonine, melatonine en endorfine worden aangemaakt en het lichaam en de geest ontspannen om in een diepe slaap belanden. Overigens is een verzwaringsdeken ook een uitstekend middel om tot rust te komen zonder dat het tijd is om te slapen. Stel dat je kind overprikkeld uit school komt, dan is het een prima middel om onder de verzwaringsdeken tot rust te komen. Nu is een verzwaringsdeken voor ieder type kind een stuk geborgenheid en ontspanning voor een lange en gezonde nachtrust, maar voor bepaalde kinderen doet het net dat beetje extra. Denk aan ondersteuning bij kinderen met ADHD, autisme of andere vormen waarbij een snelle overprikkeling ontstaat.

Het gewicht van een verzwaringsdeken voor kinderen

Bij een verzwaringsdeken is het belangrijk om voor het juiste gewicht te kiezen, zeker wanneer het om een deken voor kinderen gaat. De vlieger ‘hoe zwaarder, hoe beter’, gaat niet op. Sterker nog, het is best gevaarlijk om een te zware deken voor je kind te kopen. Het moet voor je kind namelijk altijd mogelijk zijn om zelf onder de deken vandaan te komen! Er is gelukkig een eenvoudige manier om te bepalen welk gewicht verzwaringsdeken voor jouw kind geschikt is. Kies altijd voor een verzwaringsdeken met een gewicht dat 10% is van het gewicht van je kind.

Gun jij je onrustige slaper nu ook een ontspannen nachtrust, zonder problemen met inslapen? De Latona Blanket is in verschillende modellen en gewichten verkrijgbaar. Hierdoor biedt de deken niet alleen geborgenheid, maar het ziet er ook nog eens ontzettend leuk uit!

Vergelijkbare artikelen