Wat zijn PVC-vloeren?

door admin
254 keer bekeken
Wat zijn PVC-vloeren?

PVC-vloeren maken een opmars en worden steeds populairder. Waar laminaat altijd de go-to-oplossing is geweest voor iemand die op zoek was naar een houtvervangende vloersoort, kiezen steeds meer mensen voor een PVC-vloer. Net als een laminaatvloer is een PVC-vloer makkelijk te leggen, duurzaam en eenvoudig te onderhouden. Wat dat betreft lijken deze vloersoorten ook behoorlijk op elkaar. In dit artikel leest u wat een PVC-vloer is en in welk opzicht dit type vloer anders is dan een laminaatvloer.

Voordelen van een PVC-vloer

Een PVC-vloer heeft een aantal grote voordelen die het een zeer aantrekkelijke vloer maken voor ieder huishouden. Bent u op zoek naar een vloer die makkelijk te leggen is, nog makkelijker te onderhouden is en bovendien lang meegaat? Dan hoeft u niet verder te zoeken. Een PVC-vloer is precies dat. Een PVC-vloer is zeer geschikt voor vloerverwarming, omdat de vloer erg dun is. Het is opgebouwd uit een aantal dunne laagjes. De bovenste laag is slijtvast en zorgt voor bescherming van de onderliggende lagen. In deze laag kan een textuur verwerkt worden om nog natuurlijker aan te voelen. In de tweede laag wordt een dessin verwerkt: dit geeft de vloer een houtlook. De onderste lagen zonder voor stevigheid en extra bescherming. De geluiddempende werking van deze lagen is ook een pluspunt.

Verschil tussen PVC en laminaat

Het verschil tussen PVC en laminaat valt op het eerste gezicht misschien niet erg op, maar verschillen zijn er wel degelijk. Het grootste verschil zit in de manier waarop de vloeren geproduceerd worden. Een laminaatvloer bestaat uit een HDF kern en kunststof waarbij de print enkel in de bovenste laag gedrukt wordt. Bij een PVC-vloer is hier geen sprake van, het dessin zit echt in de vloer. Bovendien is een PVC-vloer dunner dan een laminaatvloer, wat dit type vloer geschikter maakt voor vloerverwarming.

Geschikt voor iedere ruimte

Een groot voordeel van PVC is dat u deze in iedere ruimte kunt leggen. PVC voelt zacht aan de voeten, is waterbestendig en doet het ontzettend goed in combinatie met vloerverwarming. PVC is ook te verkrijgen in verschillende stijlen, vormen, soorten en kleuren. Betonlook tegels of houten planken? U kunt alle kanten op met PVC. Hoewel PVC al wel een aantal jaar meegaat in de vloerenwereld zien we dat de verschuiving in de woonkamers nu ook echt op gang begint te komen. De vele voordelen in combinatie met een betaalbare prijs maken PVC een zeer goede keuze voor uw nieuwe vloer.

Meer weten over dit type vloer? Neem contact op!

Wilt u meer weten over de PVC-vloer of wilt u dit type vloer graag in uw huis leggen? Vloerendeur.nl heeft een uitgebreid assortiment en helpt u graag bij het vinden van een vloer die bij u past. Neem contact op als u vragen heeft over de vloeren uit ons assortiment of over onze diensten.

Vergelijkbare artikelen