Dit zijn de voordelen van een warmtepomp

door admin
233 keer bekeken
Dit zijn de voordelen van een warmtepomp

Je hebt er vast al wel eens van gehoord: de warmtepomp. De warmtepomp wint gestaag aan populariteit, hij is namelijk erg goed voor het milieu en je bespaart er een hoop kosten mee. Het is een milieuvriendelijke vervanger van de CV-ketel. In dit artikel sommen we een paar voordelen van de warmtepomp voor je op.

Geen gas meer

Een warmtepomp van Greenchoice maakt warmte, deze haalt hij uit de grond of uit de lucht. Met die warmte kun je vervolgens je woning en je water verwarmen. De warmtepomp is elektrisch. Je gaat dus wat meer elektriciteit verbruiken, maar je gebruikt geen gas meer. Dat is goed, want gas is een fossiele brandstof en erg slecht voor het milieu. Daarbij weegt de energie die je meer gaat gebruiken niet op tegen het gas dat je dan niet meer gebruikt.

Een warmtepomp kun je alleen installeren in een goed geïsoleerde woning. Je woning heeft dan minimaal energielabel C nodig. Heeft je woning nog geen energielabel C, dan kun je voor een hybride warmtepomp kiezen. Een hybride warmtepomp werkt hetzelfde, maar schakelt als het te koud wordt alsnog over naar gas. Zo kun je toch soms al 70% van je gasverbruik besparen, wat natuurlijk al erg veel scheelt. 

Je bespaart een hoop geld

Goed, door een warmtepomp ga je wat meer energie gebruiken, maar zoals we al schreven weegt dat niet op tegen het gasverbruik dat je ermee bespaart. Gas is vaak duurder en het kleine beetje energie dat vervolgens je gas vervangt, zorgt ervoor dat je een hoop geld kunt besparen. Vaak is een warmtepomp dan ook binnen ongeveer 6 jaar terugverdient. Heb je ook zonnepanelen liggen? Dan voed je je warmtepomp natuurlijk met de energie die je zelf opwekt met de panelen en dan verdien je je warmtepomp nog een stuk sneller terug. 

Je kunt er ook mee koelen

Wat veel mensen niet weten, is dat je met een warmtepomp ook kunt koelen. Een warmtepomp kan namelijk niet alleen warmte, maar ook kou maken. Daarmee kun je vervolgens via de radiatoren en de vloerverwarming je woning koelen. Zeker op warme zomerdagen is dat enorm fijn, zo blijft jouw huis heerlijk fris en kun je hier echt van genieten.

Vergelijkbare artikelen