Waarom een goede bureaustoel van belang is

door admin
282 keer bekeken
Waarom een goede bureaustoel van belang is

In Nederland is het heel normaal om werkzaam te zijn op een kantoor. De meeste Nederlanders zitten dan ook dagelijks urenlang op een bureaustoel. Het is uitermate belangrijk dat je op een goede bureaustoel zit als je hier iedere week dagenlang op spendeert. Een verkeerde stoel kan namelijk verschillende klachten veroorzaken, zoals bijvoorbeeld schouder- rug- en nekpijn. In dit blog bericht willen we je graag het belang van een goede bureaustoel vertellen.

Een ergonomische bureaustoel

Een van de belangrijkere aspecten van een bureaustoel is de ergonomie. De bureaustoel verstellen naar de gebruiker is belangrijk voor een gezonde werkhouding. Als je bijvoorbeeld erg lang bent, is het belangrijk dat je de stoel omhoog kunt zetten. Op deze wijze kun je namelijk nog steeds je benen op een goede manier op de grond zetten. Daarnaast is het ook belangrijk dat de rugleuning versteld kan worden, zodat je ten alle tijden je houding aan kunt passen. Zeker als je de hele dag op een stoel zit, is het belangrijk om regelmatig je houding aan te passen. Op deze manier blijven je spieren geactiveerd en wordt de bloedsomloop gestimuleerd. Zo ben je ervan verzekerd dat er zo min mogelijk klachten optreden. 

Klachten in je lichaam voorkomen

Een goede bureaustoel is van belang om klachten in je lichaam te voorkomen. Zoals eerder vermeld, kunnen er klachten in de rug, nek en schouders optreden als de bureaustoel niet voldoet aan de eisen. Als je bijvoorbeeld een verkeerde zithouding hebt, leg je een druk op de verkeerde delen van je lichaam. Hierdoor kun je veel last krijgen van de spieren, waardoor je uiteindelijk veel last van je nek, rug of schouders kunt krijgen. Er zijn een aantal dingen die je hier aan kunt doen. Allereerst is natuurlijk een goede bureaustoel van belang, maar dit is niet het enige. Zo is het bijvoorbeeld ook belangrijk om regelmatig in beweging te blijven en van zitpositie te veranderen. Met een verstelbare bureaustoel kun je deze problemen al snel oplossen. Daarnaast is een tripje naar de koffiemachine ook niet eens zo verkeerd.

Richt je kantoor praktisch in!

Zitten doe je natuurlijk op een goede bureaustoel. Om je werk nog aangenamer te maken, kun je deze bureaustoel ook met verschillende andere meubels beter maken. Kies bijvoorbeeld voor een verstelbaar bureau. Hierdoor hoef je namelijk niet altijd de bureaustoel te verhogen of te verlagen, maar kun je het bureau zelf verstellen. Hierdoor wordt het gemakkelijker om te werken en kun je vooral problemen in de schouder voorkomen. Daarnaast is het ook altijd handig om regelmatig van werkplek te kunnen wisselen, zodat je ook van zithouding veranderd.

Vergelijkbare artikelen