Niet verhuizen maar verbouwen

door admin
249 keer bekeken
Niet verhuizen maar verbouwen

De woningmarkt was een hele tijd oververhit. Te weinig aanbod en teveel vraag wat de prijzen enorm opdreef. Vooral starters hadden het nakijken. Voor velen was een eigen huis onbereikbaar. De prijzen van een huis, waarbij fors overbieden eerder standaard dan uitzondering was, waren niet meer te doen. Hun woonlasten zouden te hoog oplopen, ondanks de lage rente tarieven. Er lijkt een kentering op komst. De markt normaliseert nu iets. De hypotheek rente staat inmiddels op 4%. Dat is niet veel, maar we waren het niet meer gewend. Nu kan er nog minder geleend worden om acceptabele maandlasten te hebben. Verhuizen is steeds minder een optie. Meer en meer kiezen mensen nu voor het verbouwen van hun huis met een moderne badkamer, een nieuwe keuken of pvc vloer. Of verduurzaming door isolatie of zonnepanelen. Dat is nog te doen. Grote verbouwingen in een klushuis zijn steeds minder aantrekkelijk. Aannemers zijn moeilijk te krijgen en de prijzen van materialen gaan door het dak. Aangezwengeld door een groot personeelstekort in vrijwel alle sectoren. Schaarste aan grondstoffen en materialen is een probleem. 

Keuken en badkamer prioriteit bij verbouwing. 


Makelaars zullen het herkennen. Bij het bezichtigen van een huis gaat de interesse, na de locatie, als eerste uit naar de badkamer en keuken. Als deze in een goede staat zijn, én als het je smaak is, dan is dat een groot voordeel om het huis te kopen. Want enerzijds zijn het ruimtes in je huis die ertoe doen. Daar woon en leef je volop en wil je het naar je smaak en gebruikerswensen hebben ingericht. Een meubelstuk of accessoire is gemakkelijk te vervangen. Maar een badkamer moet voor een lange tijd naar je zin zijn. Die schaf je nooit lichtzinnig aan. Alleen al vanwege de kosten. Je laat je goed informeren en gaat op zoek naar badkamer inspiratie. De komende jaren wil je badderen en alle andere sanitaire dingen doen in een fijne badkamer op maat. Qua smaak, gebruiksgemak en prijs. Dat ziet er voor iedereen anders uit. Maatwerk dus.

Optimale privacy in je badkamer.

Waarom vinden we een badkamer zo belangrijk? Je wassen en plassen kun je ook in een eenvoudige en gedateerde inrichting van je wasruimte. Waarschijnlijk gaat het vooral over privacy. Niet voor niets heeft een badkamerdeur een slot. Je eigen badkamer waarin je je kunt terugtrekken. Dagelijks een aantal momenten voor jezelf, al gaat er gezinnen de deur lang niet altijd op slot. Een rustig moment om de dag te beginnen of te eindigen want komt verder niemand in dat privé domein. Dat wil je het liefst in de mooiste badkamer ever. Geen wonder dat een mooie en fijne badkamer hoog staat op het verlanglijstje van aangenaam wonen.

Vergelijkbare artikelen