Tapijttegels als goedkoop alternatief voor tapijt

door admin
248 keer bekeken
Tapijttegels als goedkoop alternatief voor tapijt

Wil jij thuis tapijt gaan leggen? Dan is de kans groot dat je naar tapijt op rol aan het kijken bent. Dit soort tapijt wordt ook wel kamerbreed tapijt genoemd. Het wordt geleverd op grote rollen, die in de ruimte op maat gesneden worden. Op die manier kan vaak een hele ruimte van tapijt voorzien worden vanaf dezelfde rol. Er is echter een alternatief voor tapijt op rol, dat ook nog eens veel goedkoper is. We hebben het hier over tapijttegels. Vierkante stukken tapijt van 50×50 centimeter, die zonder veel snijverlies gelegd kunnen worden.

Minder snijverlies met tapijttegels

Bij tapijt op rol ontstaat vaak een aanzienlijk snijverlies, vooral als een ruimte bestaat uit meerdere hoeken. Het grote tapijt moet namelijk versneden worden om perfect in de ruimte te kunnen passen. Omdat een tapijttegel vloer uit verschillende stukken tapijt van 50×50 centimeter bestaat, ligt het snijverlies hier een stuk lager. Vaak hoeven er hooguit wat hoekjes uit een tapijttegels geknipt te worden of wordt er hier en daar een halve tapijttegels weggesneden. Voor een vloer van tapijttegels is dan ook aanzienlijk minder materiaal nodig dan voor een vloer met kamerbreed tapijt en dat scheelt in de kosten.

Makkelijk zelf te leggen

Het geringe snijverlies is niet de enige reden waarom tapijttegels voordelig zijn. De handzame stukken tapijt zijn namelijk een stuk makkelijker te leggen dan tapijt op rol. Daarom kun je tapijttegels zelf leggen, zonder dat er een vakman aan te pas komt. Dit scheelt al gauw 6 a 10 euro de vierkante meter, dus reken maar uit. Bovendien hoef je niet eerst de hele kamer leeg te maken, want je kunt gemakkelijk eerst de ene helft leggen en dan de meubels verplaatsen om de andere helft te leggen.

Ook goedkoop te onderhouden

Tapijttegels zijn niet alleen heel voordelig te leggen, ze zijn ook goedkoop in onderhoud. Dat zit namelijk zo: als je per ongeluk een glas wijn of iets anders op een tapijt morst, dan is het altijd maar de vraag of de vlek er nog uit gaat. Bij tapijttegels kun je gewoon de betreffende tegel(s) eruit halen en onder de kraan afspoelen. Gaat de vlek er uiteindelijk niet uit? Dan leg je er gewoon een nieuwe tapijttegel voor terug. Je moet hiervoor natuurlijk wel een paar reserve tegels achter de hand houden.

Vergelijkbare artikelen