Tuin afscheiden

door admin
242 keer bekeken
Tuin afscheiden Hoe gezellig het ook is met de buren, soms is het gewoon fijn om privé in je tuin te zitten. Tijd voor een tuinafscheiding dus, maar welke opties heb je allemaal? En welke optie past bij jou? Dat lees je in deze blog. Schutting Een bekende tuinafscheiding is de schutting. De schutting is verkrijgbaar in verschillende vormen en maten waardoor er voor iedereen een geschikte schutting te vinden is. Een schutting is veelal gemaakt van houten planken, maar door de jaren heen zijn er verschillende mogelijkheden bijgekomen. Zo heb je een tuinscherm, dit is een scherm met standaard afmetingen van 180 bij 180 die je gemakkelijk en snel kunt plaatsen. Als je liever voor modern gaat, kun je kiezen voor een houten tuinscherm in combinatie met betonpalen en onderplaten. Het beton zorgt ervoor dat het hout niet in contact komt met de grond waardoor de schutting langer meegaat. Daarnaast zorgen de betonnen palen voor meer stevigheid, wat soms best fijn is tijdens een storm. Als laatste kun je ook voor een natuurlijke schutting gaan door twijgen, riet of bamboe als schutting te gebruiken. Dit is een goed alternatief voor de standaard schutting en versterkt het landelijke gevoel van je tuin. De schutting is een kostbare vorm van je tuin afscheiden. Daarom kijken veel mensen ook naar alternatieven. Groenafscheiding Waan jij je graag in de natuur? Dan is een groenblijvende tuinafscheiding ideaal voor jouw tuin. Je doet er niet alleen jezelf een plezier mee, maar het is ook gunstig voor de dieren en de biodiversiteit in je tuin. De meest gebruikte groene tuinafscheiding is de haag. De haag is er in verschillende soorten, maar de populairste haag is toch wel de beukenhaag. De beukenhaag blijft het hele jaar vol, zodat je het gehele jaar de privacy kunt bewaren in je tuin. De beukenhaag staat er ook om bekend dat deze erg hoog wordt waardoor deze erg geschikt is voor huizen die een hoge afscheiding nodig hebben. Hoewel een groene afscheiding het natuurlijke gevoel geven, vragen ze ook om meer onderhoud. Zo moet je ze regelmatig snoeien om ze niet teveel te laten uitdijen. Heb jij geen groene vingers? Dan is een groene afscheiding af te raden. Dubbelstaafmat hekwerk Ben je op zoek naar de ideale tussenoplossing tussen groen en onderhoudsvriendelijk? Dan is dubbelstaafmat hekwerk een ideale keuze. Dubbelstaafmat hekwerk wint snel in populariteit in Nederland, omdat het zeer stevig is, maar ook betaalbaar. Het is qua prijs ongeveer vijfitg procent goedkoper dan een reguliere schutting. Daarnaast is dubbelstaafmat hekwerk ideaal om groen tegenaan te laten groeien. Begroeiing grijpt zich gemakkelijk vast aan dit hekwerk waardoor klimplanten snel kunnen groeien en je alsnog een groene afscheiding hebt. Een klimplant vraagt minder onderhoud dan een haag waardoor het ook voor mensen zonder groene vingers bij te houden is.

Hoe gezellig het ook is met de buren, soms is het gewoon fijn om privé in je tuin te zitten. Tijd voor een tuinafscheiding dus, maar welke opties heb je allemaal? En welke optie past bij jou? Dat lees je in deze blog. 

Schutting

Een bekende tuinafscheiding is de schutting. De schutting is verkrijgbaar in verschillende vormen en maten waardoor er voor iedereen een geschikte schutting te vinden is. Een schutting is veelal gemaakt van houten planken, maar door de jaren heen zijn er verschillende mogelijkheden bijgekomen. Zo heb je een tuinscherm, dit is een scherm met standaard afmetingen van 180 bij 180 die je gemakkelijk en snel kunt plaatsen.

Als je liever voor modern gaat, kun je kiezen voor een houten tuinscherm in combinatie met betonpalen en onderplaten. Het beton zorgt ervoor dat het hout niet in contact komt met de grond waardoor de schutting langer meegaat. Daarnaast zorgen de betonnen palen voor meer stevigheid, wat soms best fijn is tijdens een storm.

Als laatste kun je ook voor een natuurlijke schutting gaan door twijgen, riet of bamboe als schutting te gebruiken. Dit is een goed alternatief voor de standaard schutting en versterkt het landelijke gevoel van je tuin. 

De schutting is een kostbare vorm van je tuin afscheiden. Daarom kijken veel mensen ook naar alternatieven. 

Groenafscheiding

Waan jij je graag in de natuur? Dan is een groenblijvende tuinafscheiding ideaal voor jouw tuin. Je doet er niet alleen jezelf een plezier mee, maar het is ook gunstig voor de dieren en de biodiversiteit in je tuin. 

De meest gebruikte groene tuinafscheiding is de haag. De haag is er in verschillende soorten, maar de populairste haag is toch wel de beukenhaag. De beukenhaag blijft het hele jaar vol, zodat je het gehele jaar de privacy kunt bewaren in je tuin. De beukenhaag staat er ook om bekend dat deze erg hoog wordt waardoor deze erg geschikt is voor huizen die een hoge afscheiding nodig hebben. 


Hoewel een groene afscheiding het natuurlijke gevoel geven, vragen ze ook om meer onderhoud. Zo moet je ze regelmatig snoeien om ze niet teveel te laten uitdijen. Heb jij geen groene vingers? Dan is een groene afscheiding af te raden. 

Dubbelstaafmat hekwerk

Ben je op zoek naar de ideale tussenoplossing tussen groen en onderhoudsvriendelijk? Dan is dubbelstaafmat hekwerk een ideale keuze. Dubbelstaafmat hekwerk wint snel in populariteit in Nederland, omdat het zeer stevig is, maar ook betaalbaar. Het is qua prijs ongeveer vijfitg procent goedkoper dan een reguliere schutting. Daarnaast is dubbelstaafmat hekwerk ideaal om groen tegenaan te laten groeien. Begroeiing grijpt zich gemakkelijk vast aan dit hekwerk waardoor klimplanten snel kunnen groeien en je alsnog een groene afscheiding hebt. Een klimplant vraagt minder onderhoud dan een haag waardoor het ook voor mensen zonder groene vingers bij te houden is.

Vergelijkbare artikelen