Je woning decoreren zonder al te veel geld uit te geven: zo doe je dat

door admin
234 keer bekeken
Je woning decoreren zonder al te veel geld uit te geven: zo doe je dat

Het lijkt er buiten nog niet echt op, maar we gaan toch weer richting de herfst. Dat betekent dat we weer veel tijd binnenshuis binnen door zullen gaan brengen de komende maanden. Natuurlijk kan dat super gezellig zijn, maar dan wil je jouw huis daar wel voor inrichten. Helaas kunnen decoratieve spullen nogal aan de prijzige kant zijn, waardoor mensen met een lager budget er minder snel voor zullen kiezen om hun woning op te leuken. Toch is dat zonde, want je kunt vandaag de dag ook met een lager budget op genoeg plekken leuke spullen kopen voor in huis. In dit artikel geven we je tips voor het decoreren van je huis zonder al te veel geld uit te geven!

Een gezellig vloerkleed voor een scherpe prijs

Een vloerkleed kan een kamer al een heel andere uitstraling geven, terwijl je er weinig voor hoeft te doen. In de herfst en winter kun je dan het beste kiezen voor een vloerkleed met een warme kleur, bijvoorbeeld rood of bordeaux rood, of aardetinten zoals terracotta en hazelnootbruin. Mensen denken al snel dat vloerkleden erg prijzig zijn, maar als je goed zoekt valt dat echt wel mee. Er zijn verschillende plekken waar mensen goedkoop vloerkleed kopen. Je moet alleen weten waar je moet zijn. Veel woonwinkels die voor gezinnen met een lager budget zijn bedoeld verkopen ook mooie vloerkleden waar jij jouw huis extra knus mee kunt maken voor het najaar.

Maak zelf decoraties voor in huis

Wat je natuurlijk ook kunt doen, als je een beetje handig of creatief bent, is zelf decoraties maken voor in huis. Als je kinderen hebt, is het in de herfst erg leuk om allerlei noten te verzamelen, zoals eikels, kastanjes en beukennootjes, en hier poppetjes van te maken. Dit is niet alleen een erg leuke en creatieve bezigheid, het levert ook nog eens leuke decoraties op voor thuis. Ook met herfstbladeren kun je mooie dingen maken. Lijm ze bijvoorbeeld op een dun gordijn of een kleed, of pak bijvoorbeeld een doorzichtige vaas en vul deze met herfstbladeren, allerlei noten en andere herfstachtige voorwerpen. Eventueel zou je dit nog kunnen combineren met een lichtdraad, dan heb je een leuke DIY lamp met herfst elementen!

Een lekkere geur in huis

Wat ook heerlijk is in het najaar en in de winter, is om een lekkere geur in huis te laten hangen. Dit zorgt automatisch voor een betere sfeer en een betere gemoedstoestand van de bewoners. Dit kun je doen met behulp van een geur diffuser, maar je kunt ook gewoon geurkaarsen neerzetten, die zijn ook nog eens erg leuk om te zien. Geurkaarsen vind je vaak bij de outlet bij tuincentra, zodat je ze voor een goede prijs aan kunt schaffen. 

Vergelijkbare artikelen