De ideale ovale eettafel voor in jouw huis  

door admin
545 keer bekeken
De ideale ovale eettafel voor in jouw huis  

Ben jij de rechthoekige saaie eettafel in jouw huis zat? Tegenwoordig kan je uit een enorme verscheidenheid aan tafelvormen kiezen. Een ovale eettafel is voor jou wellicht de beste keuze. Weet je nog niet zeker of dit iets voor jou is? Lees dan gauw verder. In dit artikel leggen we je namelijk alles uit over de ovale vormen die er zijn, de materialen en kleuren die jij het beste kan kiezen voor jouw interieur. 

Waarom een ovale eettafel? 

De eerste vraag is natuurlijk waarom je voor een ovale eettafel zou moeten gaan. Over het algemeen wordt gezegd dat de ovale vorm een stuk minder strak en heel wat informeler is. Het past erg goed in elk interieur, of het nu een heel modern huis is of juist een wat rommelige inrichting heeft. Daarnaast is de langwerpige vorm van de tafel erg voordelig. Er kunnen zo veel mensen aan zitten, je kan vrijwel iedereen uit elke hoek aan kijken en uiteindelijk zorgt deze tafel dus voor een gezellige sfeer. Ideaal voor een groot gezin of wanneer je graag vrienden over de vloer hebt. 

Tot slot is de ovale eettafel perfect voor zowel grote als kleine ruimtes. Voor een grote ruimte geeft het wellicht wat meer gezelligheid en een meer informele sfeer. Bij een kleiner huis daarentegen, zorg je juist voor een efficiënter gebruik van de ruimte. Je kan er omheen lopen omdat de tafel wat smaller is dan normaal, en het heeft een zachtere uitstraling vanwege de rondingen van de tafel. 

Verschillende materialen, vormen en kleuren 

Het ligt natuurlijk helemaal aan jouw voorkeur, smaak en interieur voor wat voor ovale tafel je gaat. Heb je een groot huis? Dan kan een langwerpige ovale tafel de perfecte match zijn voor jou. Heb je daarentegen een kleiner huis, dan is de halve cirkel misschien wat gepaster. Daarnaast kan je kiezen tussen een hoop verschillende materialen. Bij Table du Sud zijn ze gespecialiseerd in eikenhouten tafels, maar ook wanneer je liever een marmeren blad of fenix plaat wil, helpen ze je graag verder. Net als met kleur overigens. Je kan uit in elk geval elf verschillende kleuren kiezen die variëren van zwart naar satijn wit.

Denk bij het kiezen van materiaal en keuze wel altijd aan de lichtinval in huis. Het kan namelijk zomaar zo zijn dat de kleur van jouw tafel verandert vanwege de grote ramen in de woonkamer. Tot slot moet je zorgen dat het interieur bij de tafel past. Ga je voor een statement ontwerp of wil je een tafel die in de ruimte verdwijnt? Belangrijke overwegingen om mee te nemen. 

Welke ovale eettafel wil jij? 

Heb jij een perfecte ovale eettafel in je hoofd maar heb je deze nog nergens zien langskomen? Bij Table du Sud kan je ook je eigen ideale ovale eettafel samenstellen. Kies tussen de verschillende ovale vormen, materialen, kleuren en afwerking. Table Du Sud gaat vervolgens in hun eigen werkplaats aan de slag om jouw droomtafel werkelijkheid te laten worden. Met hun vakmensen maken zij de volledige tafel van begin tot eind en leveren ze fantastisch maatwerk. 

Vergelijkbare artikelen