Zo houd je vocht uit de woning

door admin
338 keer bekeken
Zo houd je vocht uit de woning

Heb je veel last van vocht in de woning? Dan kan dit komen door de kruipruimte die onder het huis zit. In deze kruipruimte kan namelijk grondwater staan, welke via de grond omhoogkomt. Ook kan er na een hevige regenbui water naar binnen lopen. De condens die achterblijft, zorgt voor de vochtproblemen, die je later in huis merkt. Ook kan het andere problemen met zich meebrengen. Optrekkend vocht kruipruimte moet daarom te allen tijde voorkomen worden. Maar hoe zorg je er dan voor dat dit vocht niet meer jouw woning binnenkomt? Onderstaande informatie helpt jou hiermee op weg. 

De gevolgen van optrekkend vocht 

Optrekkend vocht in de kruipruimte ontstaat door verschillende factoren. Grondwater en temperatuurwisselingen zijn hier slechts enkele voorbeelden van. Doordat koude lucht optrekt, komt het vocht in jouw woning terecht. In eerste instantie merk je hier niet veel van. Het zal namelijk in de vloeren en muren zitten. Naarmate er meer vocht ontstaat, kun je hier wel de gevolgen van merken. De luchtvochtigheid in jouw woning gaat omhoog, jouw gezondheid wordt aangetast en met veel vocht ontstaat er ook schimmelvorming. Als de schimmel zich ontwikkelt, kan dit de meubelstukken en andere delen van de woning aanpassen. 

Zo houd je vocht uit de woning

Een goede ventilatie in de ruimte toepassen

Je moet vocht zoveel mogelijk uit de woning weren. Het ventileren van de verschillende vertrekken in huis is echter niet voldoende. Ook de kruipruimte moet namelijk van frisse lucht voorzien zijn. Een goede kruipruimte ventilatie toepassen is daarom wel een vereiste in een woning. Deze ventilatie zorgt dat de luchtvochtigheid naar beneden gaat en dat alle andere gevolgen niet meer voorkomen. Ook helpt het om ongedierte uit de kruipruimte te houden, omdat deze geen plek meer hebben om zich te nestelen. De ventilatie kan daarbij helemaal op de ruimte aangepast worden, zodat er altijd een goede oplossing te vinden is. 

Ga voor de verschillen 

Dankzij de kruipruimte ventilatie kun je binnen een korte tijd verschillen merken in de woning. Niet alleen houd je de kruipruimte in een goede conditie, ook zorg je dat het binnenklimaat in huis verbetert. De luchtvochtigheid blijft te allen tijde goed en niets in de woningconstructie wordt aangetast door vocht of schimmel. Dit brengt ook positieve ontwikkelingen voor jouw gezondheid met zich mee. Je hebt minder last van de luchtwegen en kunt ook weer meer energie overhouden aan het einde van de dag. Door jouw woning dan ook nog goed te isoleren, voorkom je dat je de gewenste temperatuur niet aan kunt houden in huis. 

Zo houd je vocht uit de woning

Vergelijkbare artikelen