4 tips om kunstplanten in je interieur op te nemen

door admin
194 keer bekeken
4 tips om kunstplanten in je interieur op te nemen

Planten in het interieur doet het altijd goed. Het zorgt voor een leuke kleurwisseling en mensen worden er bewezen gelukkiger van. Je kunt ervoor kiezen om echte planten in het interieur te plaatsen, maar dit kost vaak veel werk. Daarnaast is het ook nog eens erg prijzig, als je steeds planten hebt die doodgaan. Het plaatsen van kunstplanten in je interieur kan daardoor een zeer goede keuze zijn. 

Waar ga je de kunstplanten plaatsen?

Een van de eerste vragen die je gaat krijgen is waar je de planten precies wilt gaan plaatsen. Kunstplanten van Happyshopper kunnen op iedere plek in het huis staan, waardoor je veel keuzes hebt over de precieze plekken. Je kunt kunstplanten bijvoorbeeld erg goed neerzetten op de donkere stukjes van het huis. Bijvoorbeeld in de badkamer, onder de afzuigkap of op hoge planken. Doordat ze ook geen verzorging nodig hebben, hoef je ze niet per se op een plek te zetten waar je goed bij kunt. Als ze eenmaal neergezet zijn, hoef je ze nooit meer te verplaatsen.

Kies een leuke pot uit

Nadat je de planten hebt uitgekozen, kun je natuurlijk een leuke pot uit gaan kiezen. In veel gevallen worden de kunstplanten in plastic potjes gezet, maar je kunt deze natuurlijk erg leuk in een andere pot zetten. Bijvoorbeeld een leuke mand of pot van keramiek kan erg leuk staan in het interieur. Daarnaast kun je deze erg leuk opvullen door bijvoorbeeld een laagje zand of steentjes. Hierdoor is de kunstplant niet van een echte plant te onderscheiden!

Verzorging van de kunstplant

In tegenstelling tot de echte planten, heeft een kunstplant natuurlijk veel minder verzorging nodig. Je hoeft hem niet dagelijks water te geven en hij kan niet doodgaan. Toch kan er wel een laag stof op komen. Hierdoor is het verstandig om regelmatig je planten af te stoffen. Dit kun je gemakkelijk doen bij de wekelijkse schoonmaakronde. 

 

Kunstplanten zijn niet van echt te onderscheiden

De belangrijkste stap voor je interieur is waarschijnlijk dat de kunstplanten niet van een echte plant zijn te onderscheiden. Als je kunstplanten koopt is dit natuurlijk ook het effect dat je wilt krijgen. Door kunstplanten bij Happyshopper te kopen, weet je zeker dat ze niet van echt te onderscheiden zijn. Uiteraard kun je zelf ook een bepaalde type plant bemachtigen die je zelf het leukste vindt. Tot slot kun je ook kunstplanten buiten in de tuin zetten. Dit kan is voornamelijk voor mensen met een klein balkon of een kleine tuin van toepassing. Het zorgt er direct voor dat je hele huis met elkaar in verbinding staat. Zo kun je bepaalde kleuren uit je interieur erg leuk door laten spelen naar je tuin.

Vergelijkbare artikelen