Verfraai je terras met een mooie schuifpui

door admin
303 keer bekeken
Verfraai je terras met een mooie schuifpui

Een mooi terras wordt extra aantrekkelijk met een fraaie aluminium schuifpui. Wat is er nu fijner dan de deuren open te zetten en de zon naar binnen te laten stromen op mooie zomerdagen. Dat is ook voor jou weggelegd als je de pui uit je achtergevel laat vervangen door een fraaie nieuwe schuifpui. Natuurlijk is het een flinke verbouwing, maar je krijgt er wel heel veel voor terug. En een bijkomend voordeel is dat de waarde van je woning er flink door toeneemt. Kopers zullen graag willen betalen voor een woning met een mooi terras en een moderne toegang naar dat terras.

Minder onderhoud met een kunststof schuifpui

Overweeg je kunststof kozijnen dan kun je ook kiezen voor een kunststof schuifpui. Net zoals een aluminium schuifpui is deze vrijwel onderhoudsvrij en uitstekend voor de isolatie. Verduurzaming van je woning kan op die manier prima samen gaan met verhoging van het woongenot en comfort. Kunststof schuifpuien zijn er in wit maar ook in diverse andere kleuren. Hier heb je dus de vrije keuze in. 

Verklein de kans op een inbraak

Een schuifpui is uiteraard voorzien van een goed slot. Inbrekers zijn er niet dol op, want een schuifpui openbreken is een hele klus. Daarom kiezen ze in veel gevallen liever een ander doelwit als jouw huis voorzien is van een aluminium of kunststof schuifpui. Ook dit kan een belangrijke reden zijn om voor een schuifpui te kiezen. Zorg daarnaast altijd voor goede sloten op alle deuren en deugdelijk SKG gekeurd hang en sluitwerk op deuren en ramen. Hoe lastiger het is om bij jou in te breken, hoe kleiner de kans op ongewenst bezoek. 

Is mijn huis geschikt voor een schuifpui?

Natuurlijk is niet ieder huis geschikt voor een schuifpui. Een monumentaal pand komt er meestal niet voor in aanmerking omdat dit het aanzien van het pand te veel aantast. Ook kan er te weinig ruimte zijn of er zijn andere belemmeringen. Natuurlijk moet je rekening houden met een flinke verbouwing en de nodige kosten. Voor een dergelijke renovatie kun je in veel gevallen de hypotheek op de woning verhogen. Daardoor betaal je een lagere rente dan bij een persoonlijke lening. Daarnaast heb je vaak veel langer de tijd om de lening af te lossen. Tot slot mag de rente voor de lening geheel of gedeeltelijk worden afgetrokken van de inkomstenbelasting. Houd er wel rekening mee dat het aanpassen van de hypotheek vaak minstens 2 maanden in beslag neemt. Aannemers hebben vaak een volle agenda, dus ook daar kan nog wel wat vertraging bij optreden. 

Vergelijkbare artikelen