Het mooiste onderhoudsvrije terras behaal je met composiet terrasplanken

door admin
369 keer bekeken
Het mooiste onderhoudsvrije terras behaal je met composiet terrasplanken

Overweeg je een gloednieuw composiet terras aan te schaffen, maar wil je weten of het echt onderhoudsvrij is?

De waarheid is dat het echt onderhoudsvrij is. Composiet terrasplanken zijn heel anders dan houten terrasplanken omdat je je geen zorgen hoeft te maken over alle veelvoorkomende valkuilen, zoals het vervagen van kleuren, versplinterende nerven of zelfs losse spijkers en schroeven. Met een traditioneel houten terras kan het veel tijd, moeite en geld kosten om het er goed uit te laten zien.

Composiet terras: de beste keuze voor een onderhoudsvrij terras

Composiet terrasplanken zijn gemaakt van een mix van hout en kunststof. De toplaag is voorzien van taai hars als afwerking waardoor het een onderhoudsvrij ontwerp krijgt. Er hoeft absoluut niet te worden geschuurd, er hoeft niet te worden geverfd, er ontstaan geen vlekken, geen splinters en je hoeft je geen zorgen te maken over kromtrekken. Hoewel je het materiaal misschien af ​​en toe moet inzepen en afspuiten met behulp van een hogedrukreiniger, hoef je niets anders te doen.

Het voordeel is dat je een composiet terras krijgt dat er altijd als nieuw uitziet. Jaar na jaar heb je het uiterlijk van een gloednieuw terras. Veel fabrikanten van samengestelde composieten hebben zoveel vertrouwen in de duurzaamheid en levensduur van de materialen dat ze maar liefst 25 jaar garantie bieden, wat veel langer is dan de gemiddelde levensduur van een eengezinswoning. Het feit is dat het materiaal niet afbreekt, vervaagt of splintert. In feite maakt het niet eens uit of je je in een zwaar klimaat bevindt. Het maakt niet uit hoeveel regen, zon, sneeuw of ijs het terras ondergaat, het gaat niet stuk. Het houdt bevestigingsmiddelen ook heel stevig vast. Daarom heb je niet het veiligheids- en duurzaamheidsprobleem dat er in de loop van de tijd veel spijkers of schroeven losraken.

Zoals eerder vermeld, kunnen deze onderhoudsvrije terrasoplossingen hier en daar af en toe een wasbeurt nodig hebben, maar het zal niet in de buurt komen van wat nodig is om een ​​houten terras goed onderhouden te houden.

Hoe een composiet terras goed te onderhouden

Zoals eerder vermeld, zal je composiet terras er jarenlang net zo goed uitzien als in eerste instantie. Dat is het voordeel van composiet vlonderplanken. Het is een oplossing waarbij een beetje onderhoud heel ver gaat. Omdat een terras buiten is blootgesteld aan de elementen, moet het af en toe worden gewassen om opgehoopt vuil, vuil en puin te verwijderen. Dat gezegd hebbende, het materiaal is composiet, wat betekent dat het duurzaam is en snel onder druk kan worden gewassen of afgespoten zonder het risico te lopen het kapot te maken. Je kan je terras ook aanvullen met een loungeset

Vergelijkbare artikelen