De voordelen van kunstgras

door admin
282 keer bekeken
De voordelen van kunstgras

Ga jij je tuin aanpakken? Dan is kunstgras laten leggen wellicht precies wat je wilt. Een gazon van kunstgras heeft namelijk enorm veel verschillende voordelen. Heb je bijvoorbeeld altijd last van gele plekken en gaten in het gras? Met het aanleggen van een gazon van kunstgras is dit permanent verleden tijd. Kunstgras is na het leggen voor jarenlang hetzelfde, waardoor je altijd geniet van een mooi groen gazon. In dit blogbericht willen we je graag de voordelen van kunstgras vertellen.

Nooit meer grote onderhoudsbeurten

Een van de grootste voordelen van kunstgras is dat het enorm weinig onderhoud kent. Bij normaal gras sta je in de zomer vaak te sproeien en te maaien, bij kunstgras is dit niet het geval. Je kunt er enkel voor kiezen om het kunstgras af en toe op te borstelen, zodat de sprieten weer recht staan. Meer onderhoud heb je voor het kunstgras zelf niet nodig. Wel kan het natuurlijk voorkomen dat er bladeren op het kunstgras waaien. Deze kun je er gemakkelijk afhalen met een bezem. 

Altijd een mooi groen veld

Wil je graag een mooi, groen veld in de tuin? Dan is kunstgras precies wat je nodig hebt! Als je kunstgras van https://www.kunstgrasgigant.nl/ gaat leggen, is het natuurlijk altijd een mooi groen veld. Als je echter normaal gras hebt liggen, heb je dit niet. Het gras wordt in de zomer al snel geel en er kunnen plekken ontstaan. Ook kun je last krijgen van mollen. Met kunstgras heb je deze problemen niet. Je hebt ieder seizoen van het jaar een mooie, groene kunstgrasmat liggen. 

Levensduur van kunstgras

Als je een grasmat hebt liggen van echt gras, krijg je al snel te maken met extra kosten. Je moet bijvoorbeeld ieder jaar het veld bemesten om een goede groei van het gras te krijgen of een grasmaaier aanschaffen. Het echte gras gaat in de meeste gevallen na enkele jaren snel achteruit. Hierdoor kan het zijn dat je de grasmat moet vervangen of dat hij er niet meer uit komt te zien zoals hij ooit was geweest. Een gazon van kunstgras daarentegen heeft een extreem lange levensduur. Zonder grote onderhoudsbeurten kan het kunstgras jarenlang mee. Het kunstgras blijft deze tijd altijd mooi groen.

Meerdere functionaliteiten van kunstgras

Zit je er over na te denken om kunstgras in de tuin te leggen? Dan kun je ook denken aan andere toepassingen. Je hoeft kunstgras namelijk helemaal niet als een gazon te leggen, maar het past ook perfect onder een speeltoestel. Kunstgras is namelijk erg zacht, waardoor het erg fijn is om op te spelen voor de kinderen. Daarnaast val je ook minder hard op kunstgras dan op stenen!

Vergelijkbare artikelen