De beste manier om je tuinset zomers aan te kleden

door admin
510 keer bekeken
tuinset

In je tuin kun je heerlijk zitten, dat is natuurlijk altijd al het plan geweest. Nu de zomer er weer aan komt, kun je je tuinset ook weer in zomerse sferen brengen. Zo zorg je ervoor dat je op ieder moment heerlijk kunt ontspannen in je tuin en kunt genieten van de zon.

De grote schoonmaak

Voordat je echt begint met het aankleden van je tuinset, is het natuurlijk belangrijk dat je je tuinset even goed schoonmaakt. Misschien had je de tuinset binnen staan gedurende de winter, dan is een vochtig doekje misschien al voldoende. Stond je tuinset de hele winter buiten, dan komt er misschien wat meer werk aan te pas om deze schoon te maken. Is je tuinset ver versleten en ben je toe aan een nieuwe? Dan is dit hét moment om eens op zoek te gaan naar de perfecte, zomerse tuinset voor jouw tuin.

Leuke kussens

Goed, heb je je tuinset eenmaal schoongemaakt en op de juiste plek gezet, dan kun je hem gaan inrichten. Soms koop je een tuinset met kussens, soms zonder. Je kunt er echter altijd voor kiezen om nog een paar leuke decoratieve kussens aan te schaffen. Die kussens zetten de toon en brengen een hoop sfeer met zich mee. Ga voor lichte, vrolijke, zomerse kleuren, zodat je echt zin krijgt om erop te gaan zitten!

Andere decoratie

Naast kussens kun je natuurlijk nog denken aan andere decoratie. Zo is het leuk om wat kaarsen op tafel te zetten die je ‘s avonds aan kunt steken voor wat sfeer. Kies  je voor citronella kaarsen, dan houd je ook de muggen wat op afstand. Ook een vloerkleed in de tuin onder de tuinset is tegenwoordig hartstikke populair. Je kunt verschillende kleedjes aanschaffen die prachtig onder een hele hoop tuinsets staan en die perfect voor buiten zijn.

De bloemetjes buiten zetten

Een tuin is geen echte tuin zonder bloemen en planten. Wanneer je dus je zithoek zomerklaar gaat maken, is het ook slim om de rest van je tuin zomerklaar te maken. Om je zithoek wat op te leuken kun je dan kiezen voor wat leuke potten met bloemen en planten. Ga bijvoorbeeld voor viooltjes, of zet juist een hele grote pot met een wilde bloemenmix weg. Zo kun je écht genieten van de zomer.

Vergelijkbare artikelen