Mooie rookmelder

door admin
273 keer bekeken
Mooie rookmelder

Mocht je gaan verhuizen naar een nieuw huis is er een ding dat je zeker niet mag en moet vergeten. En dat is zorgen voor nieuwe rookmelders in het nieuwe huis als deze nog niet eerder geplaatst zouden zijn. Maar is het dan meteen nodig van die stomme ronde blokken aan je plafond of muur te hebben hangen? Of is het ook een mogelijkheid om een wat mooiere rookmelder in je huis te kunnen hangen? Meer hierover lees je op deze pagina. 

Veiligheid voorop

Wanneer je een rookmelder gaat plaatsen tijdens het renoveren van je nieuwe huis naar de smaak die bij jou past is het natuurlijk de veiligheid die voorop staat. Maar natuurlijk wil het oog ook wat. Daarom zou het natuurlijk leuk zijn als de rookmelders die je op wil gaan hangen in je huis voorzien zijn van een leuk of mooi design. 

Op die manier zullen ze niet meteen in het oog springen en ogen als de traditionele rookmelders die je aan je plafonds hebt hangen door het hele huis heen. Zeg nou zelf, dat geeft toch een hele andere beleving als die ronde lompe dingen aan je plafond?

Op welke plaatsen in huis zou je een rookmelder moeten plaatsen?

Bij het plaatsen van rookmelders in je huis moet je er rekening mee houden dat je op iedere verdieping van het huis een rookmelder aan je plafond hangt. Hierbij moet je er wel rekening mee houden dat deze op een minimale afstand van 50 centimeter van een muur af geplaatst moet worden. 

Zorg er ook voor dat de rookmelder niet op een plaats kan hangen waar het kan tochten. Ook is het niet verstandig deze in de buurt van een mechanische installatie op te hangen. Als je aan deze dingen denkt kan het niet mis gaan met ophangen.

Het is belangrijk dat je in de hal of de overloop waar de slaapkamers op uitkomen hoe dan ook een rook leder hebt hangen. Let er op dat de rookmelders die je wil gaan gebruiken ook voorzien zijn van een koolmonoxide melder. Mocht je cv ketel kapot gaan en er komt koolmonoxide vrij dat je dan wel gewaarschuwd bent voordat er vreselijke dingen gebeuren.

Mocht je een garage aan huis hebben dan doe je er goed en verstandig aan om ook een rookmelder te plaatsen in de garage. Ook hier kan brand uitbreken of kan er koolmonoxide dampen vrij komen. Hoe meer veiligheid hoe beter het is toch? 

Mooie en functionele rookmelders

Mooie en functionele rookmelders

Als je een beetje op het internet gaat zitten zoeken dan kom je er al snel achter dat het heel goed mogelijk is om rookmelders met een design op te hangen in je huis. Er zijn verschillende mogelijkheden als je het hebt over mooie rookmelders. Hierbij is ook aan de kinderen gedacht. De rookmelder voor op de kinderkamer zou zelfs de vorm van een vlieg kunnen hebben. 

De vorm en de kleur van de rookmelder die je kiest is natuurlijk ook sterk afhankelijk van je persoonlijke smaak en voorkeur. Zou kies jij waar jij je fijn bij voelt en zo zal iedereen dat doen. Het zijn wel dingen die er jaren zullen hangen, dus je zou wel voor een lange termijn keuze moeten gaan.

Is het ophangen van een rookmelder ingewikkeld?

Het ophangen van een rookmelder hoeft helemaal niet ingewikkeld te zijn. Het kan juist heel makkelijk zijn. Ook als je twee linker handen hebt en als je dus geen echte klusser bent is het mogelijk de rookmelders helemaal zelf aan het plafond te hangen. Nu vraag je je misschien meteen wel af hoe je dat dan in hemelsnaam zou moeten doen? 

Nou dat is heel simpel. Het ophangen van rookmelders gaat met behulp van tape. Je hebt hier dus helemaal geen enkele boormachine of schroevendraaier voor nodig. Het is wel mogelijk om schroefjes te gebruiken bij het ophangen. Als je er voor kiest de schroefjes te gebruiken weet je wel zeker dat je er de komende tien jaar geen omkijken naar zal hebben, maar noodzakelijk is het dus niet.

Zorg er wel altijd voor dat je niet zomaar rookmelders koopt, maar dat de rookmelders voorzien zijn van het keurmerk van de brandweer. Met dat keurmerk weet je zeker dat je de juiste rookmelder hebt gekocht die aan alle veiligheidseisen van de brandweer voldoet.

Vergelijkbare artikelen