Ga je een ander huis kopen? Let goed op de woonverzekeringen

door admin
428 keer bekeken
Ga je een ander huis kopen? Let goed op de woonverzekeringen

De huizenmarkt is op dit moment oververhit. Als je een gaaf huis gevonden hebt, moet je simpelweg heel wat procenten overbieden. Doe je dat niet? Dan is de kans groot dat je niet de gelukkige eigenaar van het betreffende huis gaat worden.

Is het jou gelukt om je droomhuis te kopen? En heb je daar relatief veel geld voor moeten betalen? Dan wil je ongetwijfeld in de komende maanden en jaren zoveel mogelijk geld besparen. Dit kun je doen door heel kritisch naar de verschillende woonverzekeringen te kijken. Veel van de woonverzekeringen moet je verplicht afsluiten, maar daar wil je uiteraard niet de hoofdprijs voor betalen.   

Nieuwe woonverzekering afsluiten

Heb je een ander huis gekocht? Dan ben je verplicht om een nieuwe woonverzekering af te sluiten. Een woonverzekering is namelijk altijd gebaseerd op de woning en niet op je eigen situatie. Zodra je gaat verhuizen, ben je dus verplicht om een nieuwe woonverzekering af te sluiten.

Bij het afsluiten van een nieuwe woonverzekering moet je tal van vragen voor jezelf gaan beantwoorden:

  • Aan welke woonverzekeringen heb je behoefte?
  • Welke woonverzekeringen moet je verplicht afsluiten?
  • Wil je eventueel aanvullende pakketten of modules afsluiten?
  • Hoeveel geld wil je bij voorkeur maximaal betalen?

Inboedelverzekering

In Nederland is het niet verplicht om een inboedelverzekering af te sluiten. Toch is het een feit dat heel veel huiseigenaren voor een dergelijke verzekering kiezen. Met een goede inboedelverzekering zijn alle spullen – de inboedel – in je woning verzekerd. Het gaat hierbij overigens om alle spullen die níet aan het huis vastzitten; alle spullen die onder de inboedelverzekering zijn, kun je verhuizen.

Hoe je de beste inboedelverzekering vindt? Dat doe je vooral door een hele goede vergelijking te maken. Let hierbij niet alleen op de tarieven, maar richt je pijlen ook op de voorwaarden. Ga tevens goed na op welke manier de spullen vergoed worden; krijg je de dagwaarde of de aanschafwaarde terug?

Opstalverzekering

In een woning heb je ook altijd spullen zitten die je niet kunt verhuizen. Je kunt hierbij denken aan de leidingen, de centrale verwarming en de badkamer. Om dergelijke attributen te verzekeren, kun je een opstalverzekering afsluiten.

Heb je een hypotheek afgesloten? Dan is de kans heel groot dat je verplicht wordt gesteld om een opstalverzekering af te sluiten. Dit is namelijk één van de verplichtingen die door veel hypotheekverstrekkers gehanteerd wordt.

Bij het afsluiten van een opstalverzekering moet je heel kritisch zijn. Wat dekt de opstalverzekering precies? Tegen welk bedrag ben je verzekerd? En wat is het maximale bedrag dat door de verzekeringsmaatschappij uitgekeerd gaat worden? Stuk voor stuk belangrijke vragen waar je heel goed naar moet kijken. Neem daarom je tijd voor het vinden van de beste opstalverzekering voor je nieuwe huis.

Vergelijkbare artikelen