Wil jij weten of jouw woning optimaal geïsoleerd is?

door admin
265 keer bekeken
Wil jij weten of jouw woning optimaal geïsoleerd is?

Wanneer mensen gevraagd worden of zij het idee hebben dat zij in een duurzame woning leven, dan is het antwoord vaak ‘ja’. In de praktijk zien we dat mensen veel kansen laten liggen om hun woning duurzamer te maken. Dat heeft niet zozeer met onwil te maken, als wel met het feit dat men niet altijd weet wat de mogelijkheden zijn. Veel huizen zijn daardoor minder duurzaam dan ze zouden kunnen zijn. Is dat een probleem? In zekere zin wel. De kans is namelijk heel groot dat je hierdoor veel meer geld aan je energierekening uitgeeft dan nodig zou hoeven zijn. Vandaar dat wij in dit artikel een aantal mogelijkheden om je woning te isoleren zullen doornemen die vaak over het hoofd gezien worden. 

Welke delen van je huis kun je allemaal isoleren? 

Mensen weten vaak niet wat zij allemaal aan hun woning kunnen isoleren. Een huis isoleren is namelijk meer dan alleen maar dubbele beglazing nemen. Je kunt heel veel delen van je woning van isolatie voorzien en het is ook aan te raden om dit te doen. Je kunt je geld namelijk beter aan isolatie uitgeven dan dat je dit verspilt aan kostbare energie. De energietarieven zijn ontzettend hoog momenteel, dus isoleren levert al heel snel veel geld op. Begin met de grootste oppervlakten van je woning. Dit zijn de muren, de vloeren en het dak. Als hier nog geen isolatie is aangebracht, dan is het tijd om daar verandering in aan te brengen. Je zult meteen nadat je deze isolatie hebt aangebracht, merken dat je veel minder energie nodig hebt om je woning te verwarmen en om hem warm te houden. 

Zelf aan de slag of het werk uitbesteden? 

Je hoeft niet altijd een isolatiebedrijf in te schakelen om je woning van isolatie te voorzien, maar het leidt vaak wel tot betere resultaten. Neem bijvoorbeeld de kruipruimte van je woning. Dit is vaak een lastig te isoleren ruimte omdat er weinig bewegingsruimte is. Doe je dit zelf, dan is het eenvoudig om delen over te slaan. Daar ga je veel warmte verliezen en dus haal je minder rendement uit je isolatie. Laat daarom altijd een specialist dergelijke ruimtes aanpakken zodat je zeker weet dat je het beste resultaat krijgt. 

Een geïsoleerde woning is meer waard

Een van de redenen waarom je je woning van isolatie zou willen voorzien, is omdat een geïsoleerde woning heel veel meer waard wordt. Je kunt namelijk een veel beter energielabel voor je woning krijgen en betere labels leveren meer geld op. Mocht je dus van plan zijn om je woning binnenkort te verkopen en wil je maximale prijs ervoor krijgen, dan is het aan te raden om isolatie in je woning aan te brengen. Informeer snel naar de mogelijkheden.

Vergelijkbare artikelen