CV-ketel kapot: repareren, vervangen of warmtepomp?

door admin
693 keer bekeken
CV-ketel kapot: repareren, vervangen of warmtepomp?

Het kan zomaar gebeuren dat de cv-ketel het begeeft. Om te voorkomen dat je plotseling onder een koude douche staat is het belangrijk om regelmatig onderhoud cv ketel uit te laten voeren. Maar het apparaat slijt uiteindelijk toch en het kan zijn dat jouw ketel aan vervanging toe is. In dit artikel zetten we de zaken waar je op moet letten voor je op een rij, zodat jij zo snel mogelijk weer een goed werkende cv-ketel hebt!

Zorg voor tijdig onderhoud

Voorkomen is altijd beter dan genezen. Problemen aan je cv-ketel kun je voorkomen door te zorgen voor regelmatig cv onderhoud. Als je eens in de twee jaar een monteur langs laat komen, weet je zeker dat jouw cv-ketel in optimale staat is. Ook is dit beter voor je veiligheid, want zo voorkom je dat er brand uitbreekt in de cv-ketel wanneer vuil aan de binnenkant ophoopt. Ga nooit zelf lopen sleutelen aan de ketel, maar laat dit echt aan een expert over.

De cv-ketel laten repareren

Heeft de ketel mankementen en weet je niet wat er aan de hand is? Schakel in dat geval altijd meteen een cv-monteur in. Deze zal de problemen direct onderzoeken en repareren wanneer dit mogelijk is. Wacht nooit te lang met een cv-ketel die problemen heeft. Hoe langer je wacht, hoe erger de problemen kunnen worden, waardoor de ketel straks misschien echt defect is en zelfs brand kan veroorzaken. Neem dus geen risico en schakel bij gebreken een expert in.

Een nieuwe cv-ketel is soms onvermijdelijk

Soms is het helaas toch echt het beste om de cv-ketel te vervangen. Het kan gebeuren dat een cv-ketel defect is en niet meer gerepareerd kan worden, bijvoorbeeld door ouderdom, slijtage, of slecht onderhoud. In dat geval moet de ketel zo snel mogelijk vervangen worden door een nieuw model. Laat je goed adviseren door een expert om tot de juiste beslissing te komen.

Ga voor een ketel met warmtepomp

Wil je een duurzame ketel, kijk dan eens naar een UHR-ketel. Deze ketel werkt in combinatie met een warmtepomp. Met een UHR-ketel kun je tot wel 40 procent meer rendement behalen dan met een normale een HR-ketel! De afkorting UHR staat voor ultra hoog rendement. De warmtepomp wint warmte door temperatuurverschillen in de lucht, die hij doorgeeft aan de ketel. Ook hergebruikt hij de verbrandingsgassen, waardoor het een enorm duurzame optie is. Goed voor je portemonnee én voor het milieu!

Vergelijkbare artikelen