Welke lade indelingen en lades zijn er?

door admin
229 keer bekeken
Welke lade indelingen en lades zijn er?

Iedereen kent de keukenlade. Het is fantastisch als je een keukenlade opent en je ziet daar overzichtelijk al je keukenspullen inliggen. Het ligt binnen handbereik en je hoeft niet meer te zoeken. Hierdoor zijn er lade indelingen die je lade overzichtelijk maakt.

Besteklade

De bekendste lade is natuurlijk de besteklade. Deze lade is onmisbaar in iedere keuken en hier berg je geordend al je bestek op. Het nadeel is dat de standaard besteklade niet altijd precies aansluit in iedere lade, waardoor er vaak loze ruimtes ontstaan.

Pannenlade

Als je graag kookt, heb je veel pannen en potten in gebruik. Als je dit allemaal in je lade wil opbergen, dan is een vakverdeling waarin je pannen met deksel bij elkaar kunt zetten, een ideale optie. Daarnaast kun je in de lade ook een antislipmat gebruiken, waardoor de inhoud van de lade niet schuift bij het opentrekken en dichtdoen. 

Messenlade

Wat eigenlijk ook niet kan missen in een keuken, is de messenlade. Dit is een aparte lade waarin je grote snijmessen in kunt leggen. Je gebruikt namelijk deze altijd tijdens het bereiden van maaltijden. Door grote snijmessen in een besteklade te leggen met allerlei andere messen, is de kans op een ongeluk groter. Wanneer je even niet oplet, kun je je al gauw in je vinger snijden. Daarnaast worden de grote snijmessen minder snel bot. 

Voorraadlade

In de keuken is er niets fijner dan een lade waarin je al je voorraad kunt opbergen. In deze laden komen flexibele verdelingen vaak voor, zodat je verpakkingen, flessen en andere producten stevig kunt opbergen. Wanneer je de lade opent of sluit, dan blijft dit allemaal staan en valt het niet om. 

Servieslade

Een servieslade, de naam zegt het al; In deze lade kun je al het servies kwijt. Een bordenhouder is een praktische oplossing om veel borden te stapelen en deze eventueel te dragen. De houders kun je gemakkelijk op de grootte van de borden instellen en hierdoor zijn de borden praktisch op te bergen. 

Afvallade

Bij veel mensen staat de afvalemmer los in de keuken. Dit is vaak praktisch, maar toch wil je het liever uit zicht hebben (mits je een designemmer hebt). Door een afvalsysteem te plaatsen, kun je afvalemmers in lades plaatsen. Wanneer je 2 of meer afvalemmers hebt, kun je gemakkelijk afval sorteren en scheiden. 

Kruidenlade

Wie wil dat nou niet? Een lade alleen voor de kruidenpotjes. In elke keuken staat een verzameling aan kruiden. Dit is vaak zo onoverzichtelijk dat het vaak even duurt totdat je de juiste kruiden hebt gevonden. Door een kruidenlade te gebruiken, schep je orde in je verzameling. Door de schuine afloop blijven de potjes op verschillende hoogtes staan en zorgt dit voor een goed overzicht in je verzameling. 

Zelf een keukenlade maken

Wanneer je zelf een keukenlade wil maken, kun je hiervoor zelfbouwsets gebruiken. Echter kun je ook een houten lade maken, waar je de ladegeleiders zelf besteld.  Hou rekening met de afmetingen van de lade, want dit is bepalend voor welke lengte ladegeleider je moet gebruiken. 

Vergelijkbare artikelen