10 tips voor het bouwen met hout 

door admin
156 keer bekeken
10 tips voor het bouwen met hout 

Als je zelf handig bent en graag klust in en rondom huis, vind je het vast ook leuk om dingen te bouwen met hout. Eerlijk is eerlijk, het scheelt ook een hoop geld als je bepaalde dingen zelf kunt doen, zoals een schutting zetten of een tuinhuis bouwen. Vandaag de dag is hout ook weer een populair materiaal om mee te bouwen, omdat er steeds meer naar voren komt hoeveel impact andere materialen op het milieu kunnen hebben. In dit artikel geven we je een aantal tips voor het bouwen met hout!

Maak je houten bouwwerk brandveilig 

Als je zelf iets van hout gaat bouwen, zoals een tuinhuis of een blokhut, is het belangrijk dat je deze brandveilig maakt. Mensen hebben snel het idee dat niets dat van hout gemaakt is, echt brandveilig is, maar dat is niet waar. Er zijn een hoop soorten hout die niet zomaar in de brand vliegen en het blijkt ook dat brandend hout zich voorspelbaarder gedraagt dan bijvoorbeeld brandend beton of staal. Wat je het beste kunt doen, is zorgen dat het hout dat je gebruikt een extra beschermende laag tegen vuur heeft en uiteraard gebruik maken van hout van hoge kwaliteit als je er iets mee wil bouwen. Koop het altijd bij een gespecialiseerde online houthandel. Hier kun je eventueel ook tips vragen voor het brandveilig maken van je bouwwerk. 

Welke soort hout moet je kiezen?

Ben je van plan om iets te gaan bouwen van hout, dan is het natuurlijk belangrijk dat je de juiste soort hout kiest voor het project. Wanneer je dit gaat bepalen, zijn er verschillende aspecten waar je naar moet kijken. Denk bijvoorbeeld aan de kwaliteit van het hout, de duurzaamheidsklasse, de sterkte van het hout en de brandveiligheid van de houtsoort. Hardhout is een populaire houtsoort omdat het een van de meest duurzame soorten is die vandaag de dag verkrijgbaar is. Het type hout gaat gemiddeld 25 jaar mee, wat natuurlijk ideaal is als je een goed tuinhuis wil bouwen. Je wil niet dat je over 10 jaar weer opnieuw kunt beginnen. Ten slotte is het uiteraard ook belangrijk dat je de houtsoort die je kiest mooi vindt. De kleur van het hout kun je altijd aanpassen met lak of verf, maar het algemene uiterlijk en karakter van het hout niet. Bedenk dus ook wat het beste bij je past!

Wat heb je nodig?

Ga voordat je begint aan je bouwproject goed na wat voor gereedschap en materiaal je allemaal nodig hebt voor je project. Als je een fanatiek klusser bent zul je de meeste stukken gereedschap al wel in je bezit hebben, maar je weet maar nooit.

Vergelijkbare artikelen