Tips voor het renoveren van een badkamer inclusief badkamertegels

door admin
229 keer bekeken
Tips voor het renoveren van een badkamer inclusief badkamertegels

Ben je van plan om je badkamer een nieuwe look te geven? Je kunt ervoor kiezen om enkel de badkamermeubels te vernieuwen of de meubels te verplaatsen. Het is echter veel leuker om de hele badkamer een nieuwe look te geven. Door bijvoorbeeld hexagon tegels te gebruiken, krijg je een zeer mooie muur in de badkamer. Je kunt vervolgens ook zelf kiezen wat voor patroon of figuur je wilt maken met de tegels. Dit zorgt voor een unieke badkamer die perfect past bij de rest van je interieur. Uiteraard komt er nog veel meer kijken bij het renoveren van de badkamer. Wij geven je graag enkele tips!

Weet wat je wilt maken van je badkamer

Heb je al een idee over hoe je de renovatie aan wilt pakken? Als je de gehele badkamer wilt gaan renoveren, inclusief het vervangen van de badkamertegels, is het belangrijk dat je goed voor ogen hebt hoe je dit aan wilt pakken. Ga bijvoorbeeld eerst na wat voor badkamertegels je wilt plaatsen. Vervolgens heb je ook een goed idee nodig over welke stijl je wilt hanteren. Hiervoor kun je erg leuk een moodboard maken. Hierin verwerk je afbeeldingen van badkamers die je leuk vindt. Als je het moodboard af hebt, zie je precies een stijl terugkomen die je mooi vindt. Deze kun je vervolgens doorvertalen in je eigen badkamer.

Een goed ontwerp is het halve werk

Als je van start wilt gaan met het renoveren van de badkamer, is het belangrijk dat je een goed ontwerp hebt. Je kunt hiervoor verschillende aspecten gebruiken. Kies er bijvoorbeeld voor om een online badkamerplanner te gebruiken. Hierin kun je een ontwerp in 3d maken waarin je precies ziet hoe de badkamer eruit komt te zien. In deze badkamerplanner kun je ook verschillende indelingen uitproberen. Hierdoor weet je precies wat wel en wat niet kan werken voor je badkamer. Wil je bijvoorbeeld een muur met hexagon tegels maken en wil je dat deze goed zichtbaar is? Dan moet je natuurlijk de badkamermeubels er niet voor zetten. Dit kun je perfect uitproberen in de online badkamerplanner.

Beginnen met de renovatie

Als je eenmaal een duidelijk plan en goed ontwerp hebt, kun je gaan starten met de renovatie. Zorg er wel voor dat je precies weet wat je wanneer gaat doen. Een goede planning is daarvoor erg belangrijk. Je begint altijd met het leeghalen van de hele badkamer. Vervolgens kun je ook beginnen met het loshalen van de tegels in de badkamer. Als je alles leeg hebt staan, ga je starten met het plaatsen van de hexagon tegels. Dit werk doe je als eerste, omdat je hier anders niet meer goed bij kunt. Als alle muren en de vloer is verzorgd, kun je de badkamermeubels gaan plaatsen. 

Accessoires toevoegen aan de badkamer

Zit de renovatie van de badkamer er op? Dan kun je starten met het toevoegen van accessoires. Als je bijvoorbeeld een mooi bad hebt staan, is het erg leuk om kaarsen aan de badkamer toe te voegen. Daarnaast is het ook leuk om verschillende verlichtingen uit te proberen. Dit zorgt ervoor dat de badkamer een mooie en ontspannende ruimte wordt. Uiteraard horen ook verschillende handdoeken en een verwarming bij de badkamer. 

Vergelijkbare artikelen