Nieuwe dakbedekking plaatsen

door admin
274 keer bekeken
Nieuwe dakbedekking plaatsen

Sijpelt er na een regenbui water jouw woning binnen? Dan is het de hoogste tijd voor de aanschaf van een nieuwe dakbedekking. De dakbedekking heeft als doel jouw woning vocht- en tochtvrij te houden. Is jouw dakbedekking versleten? Of is de dakbedekking simpelweg van een slechte kwaliteit? Dan komt de functionaliteit van de dakbedekking in het gedrang met onder andere lekkages tot gevolg. Plaats daarom tijdig een nieuwe dakbedekking en bewaak zo jouw eigen wooncomfort.

Voor welk dakbedekkingsmateriaal kies je?

Heb je besloten dat je een nieuwe dakbedekking aan wilt gaan schaffen? Dan kan de zoektocht naar een nieuw dakbedekkingsmateriaal beginnen. Tijdens deze zoektocht zal je er waarschijnlijk al snel achter komen dat het aanbod groot is. Er zijn allerlei verschillende aanbieders die elk weer andere dakbedekkingsmaterialen aanbieden. Dit grote aanbod kan ervoor zorgen dat je door de bomen het bos niet meer ziet. Want voor welke dakbedekkingssoort kun je het beste kiezen? Welk dakbedekkingsmateriaal is kwalitatief gezien het beste? Een dakbedekking die is gemaakt van EPDM. Dit is een zeer sterke rubbersoort. Het materiaal is bestand tegen alle weersomstandigheden. De weerbaarheid is hoog en daardoor is de levensduur optimaal. Een dakbedekking die is gemaakt van deze rubbersoort kan tientallen jaren meegaan. 

Goed materieel voor een goede plaatsing

Dakbedekkingen die zijn gemaakt van voornoemde rubbersoort zijn steeds populairder. Van professionele dakdekkers tot particulieren. Ze geven allemaal de voorkeur aan deze dakbedekkingssoort. Deze populariteit hangt vanzelfsprekend samen met de kwaliteit. Het is immers plezierig als je waar krijgt voor je geld bij zo’n serieuze investering. Als je deze dakbedekkingssoort aanschaft, zit je er tot wel vijftig jaar binnen droog en tochtvrij bij. Dit is heel plezierig, maar het is niet de enige reden voor de populariteit. Het heeft ook te maken met de gebruiksvriendelijkheid. Je kunt deze dakbedekkingssoort namelijk gemakkelijk zelf plaatsen met speciale EPDM lijm. Het is uiteraard wel van belang dat je het juiste materieel gebruikt. Want alleen met goed materieel kan een goede plaatsing van de dakbedekking geschieden.  

Welke lijmsoort heb je nodig?

Wil je goed materieel voor de plaatsing van jouw dakbedekking aanschaffen? Dan zal je al gauw ontdekken dat het materiaalaanbod groot is. Zo zijn er om te beginnen al verschillende soorten lijm verkrijgbaar. Maar met welke lijmsoort moet je jouw dakbedekking bevestigen? Waar moet je welke lijmsoort voor gebruiken? De bodemlijm wordt ook wel de hechtlijm genoemd. Deze lijmsoort dien je te gebruiken voor de verlijming van de dakbedekking aan de ondergrond. Het gaat meer specifiek om de verlijming van de horizontale oppervlakken. De verkrijgbare contactlijm kun je vervolgens gebruiken voor de verlijming van de opstanden en de randen.

Vergelijkbare artikelen