Is jouw keuken toe aan een make-over?

door admin
353 keer bekeken
Is jouw keuken toe aan een make-over?

Wil jij graag van je keuken een ruimte maken waar je gasten kunt ontvangen? Dan krijg je in dit artikel een aantal handige tips om te zorgen dat je van de keuken een fijne plak maakt om samen te komen. Het is namelijk goed mogelijk om je keuken te gebruiken om de maaltijd voor de gasten te maken en om tegelijkertijd gezellig bij te praten met je bezoek. Ook voor gezinnen is het fijn om een leefkeuken te hebben, je kunt dan even gezellig bijpraten met je kinderen terwijl een van de ouders staat te koken. Wat heb je nodig om meer dynamiek in de keuken te krijgen? 

Zorg voor een open sfeer in de keuken 

Traditionele aanrechten zijn vaak zo geplaatst dat degene die kookt, met de rug naar de andere aanwezigen in de keuken staat. Dat zorgt voor stagnatie in de communicatie. De afgelopen jaren is het een trend geworden om voor een kookeiland te gaan. Deze wordt midden in de keuken gezet zodat iedereen op het kookeiland gericht is. Je kunt vervolgens een aantal barkrukken kopen. Deze zorgen ervoor dat de aanwezigen gezellig bij het aanrecht kunnen komen zitten terwijl jij aan het koken bent. Goede barkrukken hoeven niet duur te zijn en kunnen een wereld van verschil aanbrengen in de sfeer in je keuken. Je kunt deze krukken in allerlei soorten en maten vinden dus kijk eens welke varianten jou het meeste aanspreken. 

Kies voor een fijne eethoek om je maaltijd gezamenlijk te nuttigen 

Is het eten eenmaal klaar, dan is het tijd om het gezelschap uit te nodigen om aan de eettafel te gaan zitten. Zorg ervoor dat je fijne eetkamerstoelen hebt waar je comfortabel op kunt zitten. Wanneer je de stoelen graag schoon wilt houden, kun je kijken welk materiaal het beste bij jouw wensen aansluit. Wil je lange tijd mooie stoelen houden, kies dan voor een materiaal dat zich goed laat reinigen. Stoffen bekleding kan heel comfortabel zijn, maar kan eerder vies worden. Laat je daarom goed voorlichten over de voor- en nadelen van ieder materiaal dat gebruikt is voor je stoelen. 

Je kunt je krukken en stoelen kopen vanuit je luie stoel

Wanneer je geen zin hebt om stad en land af te zoeken naar een leverancier van goede barkrukken en eetkamerstoelen, dan bestel je ze toch gewoon online? Online heb je vaak veel meer keus en bovendien kun je veel sneller de perfecte stoel vinden. Je kunt namelijk aangeven welke kleuren je mooi vindt, wat je budget is en van welk materiaal de stoelen gemaakt moeten zijn. Zo heb je in een paar muisklikken de stoelen gevonden die je graag wilde hebben. Meestal worden je stoelen binnen een paar dagen opgestuurd, waardoor je ze dus heel snel in huis hebt.

Vergelijkbare artikelen