Open huizen dag 2022

door admin
190 keer bekeken
Open huizen dag 2022

De Open Huizen Dag wordt om de 6 maanden georganiseerd door de Nederlandse Vereniging van Makelaars zodat potentiële woningkopers en woningverkopers samen kunnen komen onder één dak, maar dit jaar krijgt dit grootschalig evenement een unieke nieuwe invulling. Je komt in het artikel hieronder alles te weten over de vernieuwde open huizen dag van de NVM.

Open Huizen dag

De open huizen dag van de NVM (Nederlandse Vereniging van Makelaars) is een twee keer per jaar terugkerend evenement die duizenden woningzoekers aantrekt om een te koop staande woning op laagdrempelige wijze, dus zonder afspraak en vrijblijvend, te bezichtigen. Je kunt tijdens de open huizen dag als potentiële koper kennis maken met het aanbod aan koophuizen van meerdere topmakelaars waaronder vb&t. De traditie van elk half jaar wordt echter ditmaal vernieuwd, aangepast aan de veranderende samenleving waarin we tegenwoordig wonen. De experts zullen ditmaal tijdens de het evenement bij consumenten thuiskomen om woonvragen te beantwoorden op een professionele manier. Ook het geven van deskundig vrijblijvend advies hoort hierbij. Het is ook mogelijk om een afspraak in te plannen online of op een makelaarskantoor.

Waarom een open huizen dag?

Het doel van een open huizen dag is om de verschillende woonvragen van belangstellenden rond heel Nederland te kunnen beantwoorden en om na te kunnen gaan wat de huidige opties zijn als het gaat om de prijzen, locaties en dergelijke. Het is namelijk noodzakelijk om een open huizen dag in te plannen aangezien de huizenmarkt flink veranderd is.

De bezoekers 

Jaarlijks komen er ruim 100.000 bezoekers naar de open huizen dag. Het grootste deel van deze bezoekers zijn geïnteresseerden die een huis willen kopen of verkopen. Je kunt namelijk woningen in je eigen omgeving vrijblijvend bekijken en vergelijken zonder dat je een afspraak hoeft te maken. Wil je je woning snel en gemakkelijk verkopen, dan kan je dit geweldig evenement niet missen.

Een afspraak maken

Wil je meedoen aan de open huizen dag, dan is het maken van een afspraak online ditmaal verplicht. Je kunt gebruik maken van de aanvraagtool online op www.openhuizendag.nl om een afspraak in te plannen door de gewenste datum en het tijdstip zelf aan te geven. Een NVM-makelaar neemt vervolgens contact met je op om de afspraak te bevestigen. Je hoeft overigens niets te betalen om deel te nemen aan de open huizen dag aangezien het om een kosteloos evenement gaat waarbij netwerken centraal staat.

Vergelijkbare artikelen