Een uitbouw plaatsen: welke opties zijn er?

door admin
174 keer bekeken
Een uitbouw plaatsen: welke opties zijn er?

Wil je graag meer ruimte in huis creëren? Dan is een uitbouw een perfecte oplossing. In dit artikel vertellen we je wat het verschil tussen een uitbouw en een aanbouw precies is en bespreken we verschillende opties, zodat jij precies weet hoe je de ruimte creëert die je voor ogen hebt!

Wat is een uitbouw?

Het verschil tussen een aanbouw en een uitbouw, is dat er bij een uitbouw een bestaande ruimte wordt vergroot en er bij een aanbouw een volledig nieuwe constructie aan het huis wordt geplaatst. Een uitbouw kan bijvoorbeeld de woonkamer of keuken vergroten en 

een aanbouw kan een garage zijn die er eerst nog niet stond of een bijkeuken die naast het huis geplaatst wordt. Zowel een uitbouw als een aanbouw zorgt uiteindelijk voor meer plek in huis en zorgt ervoor dat de waarde van de woning stijgt. Hierdoor geniet je van een lagere hypotheekrente en hogere opbrengsten wanneer het huis verkocht wordt. 

Meer ruimte creëren

Wanneer je kiest voor een uitbouw van de Aanbouwexpert, dan zijn er een hoop verschillende opties. Zo kun je in de woonkamer meer ruimte creëren en het huis voorzien van een klassiek en stijlvol uiterlijk door het plaatsen van een erker. Een erker zorgt voor een extra plekje in huis dat je kunt gebruiken als een fijne hoek om te lezen of als zithoek. Daarnaast zorgt een erker voor meer licht, wat goed is voor je mentale gezondheid, planten en huisdieren. 

Een andere manier om meer ruimte in huis te maken, is door het plaatsen van een serre. Niet alleen vergroot je op deze manier de keuken of woonkamer, maar creëer je ook nog eens meer ruimte. Je kunt de eetkamertafel en -stoelen verplaatsen naar de serre en genieten van etentjes met volop licht en uitzicht op de tuin. Je kunt er ook voor kiezen om de zithoek te verplaatsen naar de serre en zo het hele jaar door met een optimaal buitengevoel gezellige middagen met vrienden en familie door te brengen.

Wat kost een uitbouw?

Wanneer we het hebben over het verschil tussen een aanbouw en een uitbouw, dan mogen we het verschil in kosten niet vergeten. Over het algemeen is een uitbouw goedkoper dan een aanbouw, omdat het gemakkelijker te realiseren valt. Daarbij moeten we natuurlijk wel in acht nemen dat de kosten afhankelijk zijn van de soort uitbouw en de grootte. Hoe duur de uitbouw wordt, is ook afhankelijk van het soort materiaal dat er gebruikt wordt; zo is een houten constructie goedkoper dan bakstenen. 

Een groot voordeel van een uitbouw plaatsen, is dat je kunt kiezen voor een prefab model. Dit betekent dat de uitbouw van tevoren gemaakt is en deze alleen maar geplaatst hoeft te worden, wat uiteindelijk een stuk goedkoper is dan een zogeheten casco model. Een casco model wordt volledig op maat en naar wens gemaakt, waarbij je alles vooraf kunt bepalen en aanpassen. Verder is een prefab model sneller geplaatst dan een casco model. Vergelijk een prefab uitbouw plaatsen met de aanschaf van een nieuwe salontafel; je bestelt het product, het wordt geleverd en het hoeft alleen maar op de juiste plaats gezet te worden. Uiteraard zetten professionals de uitbouw voor je op de juiste plek – het zou wat zijn als je dit zelf moest doen!

Vergelijkbare artikelen