Dit moet je regelen voordat je gaat verhuizen

door admin
189 keer bekeken
Dit moet je regelen voordat je gaat verhuizen

Een verhuizing kan een stressvolle periode zijn. Om deze periode zo goed mogelijk te laten verlopen, is het belangrijk om een aantal zaken op tijd te regelen. In dit artikel bespreken we een aantal belangrijke aspecten die je moet regelen voordat je gaat verhuizen.Dit kan helpen bij het houden van overzicht tijdens de verhuizing en voorkomen dat je voor verrassingen komt te staan. 

Bepaald de verhuisdatum en regel een verhuisbedrijf

Een van de eerste dingen die je moet regelen voordat je gaat verhuizen, is het bepalen van de verhuisdatum. Dit is belangrijk omdat je hiermee rekening moet houden bij het plannen van andere zaken, zoals het opzeggen van abonnementen en verzekeringen. Het is daarom verstandig om de verhuisdatum zo vroeg mogelijk vast te leggen. Daarnaast is het ook belangrijk om een goed verhuisbedrijf te vinden. Een verhuisbedrijf kan je helpen bij het inpakken en transporteren van je spullen. Je kan gemakkelijk verhuisoffertes aanvragen en deze met elkaar vergelijken. Zo kun je een weloverwogen keuze maken en voorkom je verrassingen achteraf.

Adreswijzigingen en post doorsturen

Een verhuizing brengt ook veel administratieve rompslomp met zich mee, zoals het doorgeven van adreswijzigingen en het doorsturen van post. Het is verstandig om dit zo snel mogelijk te regelen, zodat je geen belangrijke post mist. Je kunt je adreswijziging doorgeven bij de gemeente, maar ook bij instanties zoals je bank, verzekeraar en abonnementsdiensten. Daarnaast kun je ook gebruik maken van de post doorstuurservice van PostNL. Hiermee kun je ervoor zorgen dat je post tijdelijk wordt doorgestuurd naar je nieuwe adres.

Verzekeringen en abonnementen

Een verhuizing is ook het moment om je verzekeringen en abonnementen onder de loep te nemen. Zo kan het zijn dat de huidige verzekeringen niet meer passen bij je nieuwe situatie. Denk hierbij bijvoorbeeld aan je inboedelverzekering en je autoverzekering. Daarnaast is het ook verstandig om je abonnementen tijdig op te zeggen of over te zetten naar je nieuwe adres. 

Opruimen en inpakken van spullen

Een verhuizing is ook het moment om kritisch te kijken naar je spullen. Wat wil je meenemen naar je nieuwe huis en wat niet? Door op tijd te beginnen met opruimen, voorkom je dat je onnodige spullen meeneemt naar je nieuwe huis. Daarnaast is het belangrijk om je spullen op een goede manier in te pakken. Zorg ervoor dat je kwetsbare spullen goed beschermt en dat de dozen niet te zwaar worden. Ook is het handig om de dozen te voorzien van een label, zodat je bij aankomst in het nieuwe huis direct weet wat er in zit.

Vergelijkbare artikelen