Indruk maken op je gasten vanaf de deur

door admin
215 keer bekeken
Indruk maken op je gasten vanaf de deur

Je hebt maar één kans op een eerste indruk luidt het gezegde, en zo is het ook voor je huis of bedrijf. Maar één keer zullen je gasten voor de allereerste keer de deur binnen stappen. Deze eerste indruk kan een grote invloed hebben op de rest van het bezoek. Om nog maar een gezegde erbij te gooien: een goed begin is het halve werk. Zorg daarom dat aan alles gedacht is, of het nu om die grote klant gaat voor je bedrijf of wellicht de liefde van je leven thuis.

Deur

Als allereerste zal de gast de deur aanschouwen. Een deur kan veel vertellen over een huis en vaak een persoon. Als de deur verwaarloosd is geeft het geen goed voorbode voor de rest van het huis en wellicht de persoon. Een grote, statische houten deur kan indrukwekkend maar ook intimiderend overkomen. Een industriële metalen deur kan stilistisch maar ook goedkoop overkomen. Zorg ervoor dat je deur goed past bij de rest van je woning of bedrijfspand om de juiste boodschap over te brengen. De grootste tip hier is om goed na te denken over welke boodschap dit is. En zoals eerder genoemd is het ook belangrijk om te zorgen dat de deur verzorgd blijft, dit kan als stap één beschouwd worden.  

Deurmat

Het is vaak een ondergewaardeerd en onderbelicht gedeelte van de ingang van je huis of bedrijfspand. De deurmat heeft meerdere verborgen talenten waar je vaak overheen kijkt. De primaire functie van een deurmat is uiteraard het schoon en/of droogmaken van de schoenen van de gasten, denk hierbij aan dat een deurmat buiten net zo belangrijk kan zijn als een deurmat binnen. Het is uiteraard in jouw voordeel als je gasten schone schoenen hebben. Een ander verborgen talent van een deurmat is dat het, bewust of niet, een indruk kan maken op je gasten. Denk aan een deurmat met logo of een deurmat met een afbeelding naar jouw keuze. Met dit detail kan je de sfeer verder zetten en de indruk van het logo of de afbeelding in het onderbewustzijn van je gasten laten leven.

Binnenkomst

Eenmaal binnen krijgen de gasten de eerste indruk van het interieur. Dit kan zijn in de gang, in een ontvangstkamer of in de receptie. Voor iedere van deze opties is het belangrijk dat het thema wat met de deur en deurmat(ten) gezet werden doorgezet wordt, dat de boodschap of het gevoel wat je probeert te communiceren gelijk blijft. Zorg dat de decoratie in dezelfde stijl blijft. Een grote tip hier is om het logo of de afbeelding van de deurmat terug te laten komen. Hiermee versterk je de boodschap of het gevoel in het onderbewustzijn.

Vergelijkbare artikelen