Nieuw kantoor? Zo richt je het praktisch in

door admin
282 keer bekeken
Nieuw kantoor? Zo richt je het praktisch in

Als je een nieuw kantoor gaat betrekken dan is het natuurlijk heerlijk om dat te kunnen inrichten met nieuw meubilair. Kies bij voorkeur voor kwalitatieve kantoormeubels, want dan hoef je tenminste niet over twee jaar alweer opnieuw budget vrij te maken voor nieuw meubilair. Ook zegt het iets over je bedrijf als het kantoor een goede uitstraling heeft. Zeker als je op je kantoor klanten ontvangt of zakenrelaties dan wil je natuurlijk dat je die goed kunt ontvangen. 

Wordt het standaard of design?

Op zich is er niets mis met standaard kantoormeubelen die functioneel zijn. Maar misschien wil je wel een design bureaustoel voor in de kamer van de directeur. Of een mooie tafel in de zithoek voor bezoekers. Het handige is dat je dit nu allemaal gewoon online kunt bestellen. Je hoeft er de deur niet meer voor uit. Als je de meubels voor je nieuwe kantoor hebt uitgezocht kun je een afspraak maken voor de levering zodat je kantoor zodra je de sleutel hebt meteen kan worden ingericht. Vaak is het zo dat een zaak zo kort mogelijk gesloten moet zijn om omzetverlies te voorkomen. Dan is het fijn als je snel aan de slag kunt. 

Flexplekken voor flexwerkers

Als je personeel in dienst hebt wat ook thuiswerkt dan is het handig als je werkplekken gemakkelijk kunt aanpassen aan medewerkers als ze op kantoor zijn. Een bureau dat gemakkelijk in hoogte kan worden versteld bijvoorbeeld. Of handige rolkastjes die een medewerker naar een vrij bureau kan rollen zodat hij of zij meteen de eigen spullen bij de hand heeft. Veel mensen maken van hun bureau graag hun eigen plekje met een foto van de kinderen of andere persoonlijke dingen. Op die manier kan dat alsnog, ook al heb je wisselende werkplekken.

Hoeveel kastruimte is er nodig?

Vandaag de dag wordt veel archiefmateriaal digitaal bewaard. Rijen kasten met ordners of dossiers behoren dan ook tot het verleden. Maar helemaal geen kastruimte is ook het andere uiterste. Koop degelijke kasten die tegen een stootje kunnen en die je de komende pakweg 20 jaar niet meer hoeft te vervangen. Bereken het aantal strekkende meters dat je nodig hebt of stem het aantal kastplanken af op het aantal medewerkers. Veel mensen vinden een eigen plank in de kast prettig zodat ze hun spullen gemakkelijk kunnen terugvinden als ze op kantoor werken. Kies altijd voor kasten die op slot kunnen en zorg dat de sleutels alleen in handen zijn van mensen die toegang tot de kasten mogen hebben. Diefstal ligt soms dichter op de loer dan je denkt. 

Vergelijkbare artikelen