In de spotlight: de multifunctionele jaloezieën!

door admin
539 keer bekeken
In de spotlight: de multifunctionele jaloezieën!

Het is tijd voor een verhuizing of renovatie in je woning en daarmee komen ook de ramen aan de beurt. Je hebt gekozen voor jaloezieën: een goede keus, want jaloezieën zijn multifunctioneel. Echter is het aanbod nogal breed met al die verschillende materialen, kleuren en types. In dit artikel zetten we daarom de voordelen en de verschillende type jaloezieën voor je op een rij.

Voordelen van jaloezieën

Jaloezieën hebben noemenswaardige voordelen waardoor veel mensen uiteindelijk kiezen voor dit type raamdecoratie. De belangrijkste zijn:

  1. Zelf je lichtinval regelen: Door de lamellen kun je zelf je lichtinval regelen in je huis. Dat betekent dat je kunt kiezen of je een lichte of donkere kamer wilt hebben op ieder moment van de dag. Prettig als je kindje overdag bijvoorbeeld moet slapen of wanneer de zon te fel schijnt.
  2. Zelf je privacy regelen: Jaloezieën zijn ideaal wanneer je erg aan je privacy gehecht bent. Zo kun je zelf kiezen wanneer je ze open of dicht zet en dus wanneer mensen bij jou naar binnen kunnen kijken. Het fijne met lamellen is dat je ook licht kan laten binnenkomen zonder dat mensen naar binnen kunnen kijken.
  3. Kiezen uit verschillende materialen: Er zijn verschillende soorten jaloezieën, zoals hout, PVC en aluminium. We lichten deze soorten hieronder verder uit.
  4. Kiezen uit verschillende kleuren: Vanzelfsprekend hebben verschillende materialen ook verschillende kleuren om uit te kiezen. Er zit daardoor altijd wel iets bij wat bij jouw interieur past.

Verschillende materialen

Zoals hierboven beschreven staat zijn er verschillende materialen om uit te kiezen. Hieronder vertellen we je wat meer per materiaal.

Houten jaloezieën

Bij houten lamellen krijgt je interieur een wat warmer gevoel en gezelligheid. Het zijn dikkere lamellen, maar geven wel een meer natuurlijke lichtinval. Dit komt omdat het oppervlak niet weerkaatst en geen vervelende reflecties of weerspiegelingen geeft, maar wel een mooi lijnenspel op de vloer of muur. Tot slot is het een duurzaam en natuurlijk materiaal. 

PVC jaloezieën

PVC lamellen zijn al jaren een populaire vorm van raamdecoratie. Ze zijn ontzettend onderhoudsvriendelijk en hebben toch de luxe uitstraling van hout, maar de eigenschappen van PVC. Dit betekent dat ze lager in kosten, onderhoud en vochtbestendig zijn.

Aluminium jaloezieën

Aluminium jaloezieën zijn lichter vergeleken met hout en PVC. Hierdoor is het ook bruikbaar in grotere ruimtes en wanneer niet op een stevige ondergrond kan hangen. Ook is aluminium het beste zon- en warmtewerend van alle soorten jaloezieën. Andersom laten ze ook weinig warmte door van binnen naar buiten en dat maakt ze een ideale optie in ieder huis met elk klimaat. 

Altijd leuk om weer nieuwe dingen aan je huis toe te voegen. Kijk ook eens op Woonpress voor meer inspiratie!

Vergelijkbare artikelen