Heb jij genoeg kastruimte in je huis?

door admin
264 keer bekeken
Heb jij genoeg kastruimte in je huis?

Als je de gemiddelde Nederlander vraagt of deze genoeg ruimte heeft om al diens spullen op te slaan, dan zal het antwoord negen van de tien keer ‘nee’ zijn. Vaak denken mensen dat zij te weinig ruimte hebben om kasten te plaatsen, maar meestal is het zo dat de beschikbare ruimte niet optimaal gebruikt wordt. Wij willen je daarom graag laten zien hoe je in een kleine ruimte toch veel opbergruimte kunt maken. Of, hoe je in een grote ruimte heel veel plek kunt maken om je kleding, boeken of welke spullen dan ook op te slaan. Je zult zien dat er veel meer mogelijk is dan je voor mogelijk had gehouden!

Kies voor maatwerk

Wie een kast koop voor een ruimte, haalt daarmee weliswaar opbergruimte in huis, maar tegelijkertijd laat je daarmee ook opties liggen. Een kast past namelijk zelden naadloos in een kamer en daardoor creëer je onbenutte ruimte. Je kunt daarom beter kasten op maat maken laten. Dit heeft meerdere voordelen. Ten eerste zorg je ervoor dat je je ruimte optimaal benut. Geen vierkante centimeter hoeft over te blijven en dus creëer je maximale opslagruimte. Ten tweede staat maatwerk veel strakker in je woning. Standaard kasten zijn wellicht handig, maar zorgen voor veel ruis in je kamer. Maatwerk zorgt dat de kast opgenomen wordt in de ruimte en dat ziet er altijd veel beter uit. 

Wat te doen met al je boeken? 

Als je een boekenliefhebber bent, dan zul je vast herkennen dat het niet altijd gemakkelijk is om al die boeken een plekje te geven. Waarschijnlijk eindig je ook met steeds meer boeken, dus hier moet een oplossing voor gezocht worden. Ook in dit geval kun je een boekenkast op maat laten maken. Je kunt op deze manier de boekenkast ook functioneel inzetten. Wat dacht je ervan om die grote kamer die je hebt aan de hand van een grote boekenkast in tweeën te delen? Op deze manier sla je twee vliegen in een klap. Niet alleen heb je ineens volop ruimte om je boeken op te slaan, maar je creëert ook gelijk een mooie leeshoek. Informeer naar de mogelijkheden bij je leverancier. Deze kan je goed vertellen wat er allemaal te realiseren is. 

Informeer naar de extra’s

Een kast kan op velerlei manieren worden uitgebreid en het is daarom goed om te kijken wat jij het mooist vindt. Je kunt bijvoorbeeld inbouwspots in je kast laten aanbrengen. Laat je een kledingkast op maat maken, dan zie je altijd goed wat er in de kast ligt. Je kunt ook spots boven de kast laten aanbrengen. Laat je de kast voorzien van een spiegeldeur, dan zie je altijd goed of een bepaald ensemble je staat. Gooi daarom al je wensen op tafel en je zult met de perfecte kast eindigen.

Vergelijkbare artikelen