Zo maak je het dagelijks leven prettiger op je oude dag

door admin
293 keer bekeken
Zo maak je het dagelijks leven prettiger op je oude dag

Ouderdom komt met gebreken: het is niet bepaald een vrolijk gezegde. De ziekten en kwalen die bij ouder worden horen zijn geen pretje, maar een dagje ouder worden heeft gelukkig ook veel leuke en positieve aspecten: je bent wellicht trotse opa of oma van een stel prachtige kleinkinderen. Bovendien hebben ouderen vaak meer tijd en ervaren zij meer innerlijke rust dan bijvoorbeeld fulltime werkende veertigers. Én wie ouder is, wordt ook wijzer!

Hoe kun je nu het leven ondanks de fysieke en eventuele mentale ongemakken die ook horen bij de leeftijd toch wat makkelijker maken? Niet alleen door ze te leren accepteren, maar ook door er op de juiste manier mee om te gaan en te denken in oplossingen. We geven je hieronder graag drie tips! 

Investeer in passende hulpmiddelen

Sommige dagelijkse handelingen worden nu eenmaal wat lastiger als je ouder wordt, misschien zelfs wel zonder dat je er echt daadwerkelijk ook bij stilstaat. Voor de één kan dit het bezoekje aan de supermarkt zijn door pijnklachten aan de rug of heup, en is een rollator of scootmobiel misschien een goede oplossing. Voor een ander kan het huishouden te veel moeite kosten, en is thuiszorg geen overbodige luxe.

Ouderen beginnen soms steeds meer moeite te krijgen met traplopen, waardoor zij hier dagelijks tegenop gaan zien. De angst om te vallen kan een vervelend dilemma worden. Maak je je ook zorgen of het nog wel verantwoord en veilig is om de bovenverdieping met de trap te bereiken? Misschien is een traplift voor jou dan wel een interessant hulpmiddel. Op https://handicare-trapliften.nl/trapliften/ vind je veel informatie over allerlei soorten trapliften.
Tip: vind je de aanschaf van een traplift wat aan de dure kant? Een traplift huren is dan misschien voor jou een betere optie.

Blijf gezond

Het is voordehandliggend, maar toch willen we het nog even extra benadrukken. Een gezonde leefstijl heeft namelijk zoveel positieve invloed op hoe je je voelt. Voor ouderen is dit zelfs extra belangrijk, omdat je simpelweg kwetsbaarder bent en gevoeliger voor ziektes op deze leeftijd. Drink genoeg water en eet gezond met genoeg eiwitten, vetten en vezels. Zorg er daarnaast voor dat je extra voedingssupplementen slikt met magnesium, zink, en vitamine D, en beweeg voldoende om fit te blijven.

Doe waar je zin in hebt

Tot slot: het leven is kort, en daarom is het zonde om activiteiten te doen waar je niet blij van wordt of om in relaties te investeren in relaties die je niet gelukkig maken. Het kan soms een hoop opluchting geven om afscheid te nemen van dingen die je leven om welke reden dan ook negatief beïnvloeden. Kies voor jezelf en richt je dagen vooral zo in zoals jij dat het liefste wil. Zo houd je het leven leuk en positief op je oude dag! 

Vergelijkbare artikelen