Besparen op je energierekening? Zo doe je dat!

door admin
326 keer bekeken
Besparen op je energierekening? Zo doe je dat!

De inflatie treft ons allemaal. Het leven wordt helaas steeds duurder en dat is te merken in je portemonnee. Wanneer alle rekeningen betaald zijn, is er vaak aan het einde van de maand minder over om te sparen of te besteden aan leuke dingen. Dit is erg zonde, want er is waarschijnlijk hard gewerkt voor het geld. Gelukkig zijn er genoeg dingen die je kunt doen om weer wat geld te besparen. Zo hou je ondanks de hogere prijzen toch nog wat over aan het einde van de maand. De energierekening is waarschijnlijk de plek waar je het meeste profijt uit kan halen. Deze is bij veel mensen erg hoog, maar gelukkig kun je er zelf veel aan doen om deze lager te maken. Benieuwd naar wat je kunt doen om te besparen op je energierekening? Lees dan even verder. 

Isoleer je huis

Om energie te kunnen besparen, dien je er vooral voor te zorgen dat zo weinig mogelijk warmte je huis kan verlaten. Zo hoef je namelijk minder warmte op te wekken en zo dus minder gas en elektriciteit te gebruiken. Om dit te kunnen bereiken, kun je er het beste voor zorgen dat je huis zo goed mogelijk geïsoleerd is. Zo kan warmte niet gemakkelijk weg en blijft het lekker binnen. Het gebruik van voorzetramen kan hierin al een groot verschil maken. Voorzetramen, ook wel bekend als dubbele beglazing of extra beglazing, zijn een extra laag glaspanelen die aan de binnen- of buitenkant van bestaande ramen worden bevestigd. Ze dienen als een extra isolerende laag om warmteverlies te verminderen. Daarnaast kun je je huis ook isoleren door middel van het dichten van gaten of het isoleren van de muren. Je zult zien dat je hiermee al enorm veel energie en dus geld bespaart. 

Gebruik energiezuinige apparaten

Oude apparaten slurpen vaak enorm veel energie. Dit is niet echt goed voor de energierekening. Om energie te kunnen besparen is het dan ook slim om te investeren in nieuwe, duurzame apparaten. Tegenwoordig geven labels op bijvoorbeeld wasmachines en koelkasten aan hoe duurzaam ze zijn. Je kunt het beste kiezen voor een zo duurzaam mogelijk variant. Dit is wel even een investering, want deze zijn waarschijnlijk wat duurder, maar over de jaren zal het zichzelf makkelijk terugverdienen en zul je er erg veel geld mee kunnen besparen. 

Pas verlichting aan

Verlichting kan een aanzienlijk deel van je energieverbruik uitmaken. Vervang traditionele gloeilampen door energiezuinige LED-lampen. LED-verlichting gaat langer mee en verbruikt veel minder energie. Bovendien kun je timers of bewegingssensoren gebruiken om ervoor te zorgen dat de verlichting alleen wordt ingeschakeld wanneer dat nodig is.

Vergelijkbare artikelen