Maak je eigen slagroomtaart met deze stappen!

door admin
212 keer bekeken
Maak je eigen slagroomtaart met deze stappen!

Elke verjaardag komt er wel een slagroomtaart langs. Maar wie vindt het ook niet lekker? Je kunt slagroomtaarten ook zelf maken! Volg de onderstaande vijf stappen en maak een hele lekkere slagroomtaart. Lees dus snel verder!

1. Verzamel alles wat er nodig is

Voor je kunt beginnen heb je natuurlijk alle ingrediënten nodig voor de taart, maar niet alleen de ingrediënten. Je maakt ook gebruik van gereedschappen voor het maken van taarten. Je gebruik, bakjes, spatels, een mixer, spuitzakken voor slagroom en mondjes ervoor en ook een weegschaal bijvoorbeeld. Je smeert als eerste de bakvorm in met boter, zo voorkom je dat de taart blijft plakken en kapot gaat. Naast boter kun je ook bakpapier gebruiken, zo gaat de taart ook niet kapot. Naast deze voorbereidingen is het ook belangrijk om alle producten op kamertemperatuur te laten afkoelen en de oven alvast voor te verwarmen op 180 graden.

2. Maak het beslag, giet het in de vorm en bakken maar!

Een makkelijke manier om het beslag te maken is om 100% eieren, 50% suiker en 50% zelfrijzend bakmeel te gebruiken. Je klopt eerst de eieren en mengt dat met de suiker. Je gebruikt hiervoor een mixer en zet die op de hoogste stand. Je merkt dat het mengsel steeds luchtiger wordt, je mixt dan nog even door tot het een stevig mengsel wordt. Wanneer dat gelukt is spatel je het zelfrijzende bakmeel rustig door het mengsel. Het is belangrijk om dit voorzichtig te doen, zodat niet alle lucht verdwijnt. Giet nu het mengsel in de ingevette bakvorm en zet deze in de voorverwarmde oven. Het moet ongeveer 25 minuten bakken, maar houdt het altijd goed in de gaten! Is de taart klaar? Maak de taart dan gelijk los van de bakvorm en laat het afkoelen.

3. Snijd de taart door en trempeer

Wanneer de taart helemaal is afgekoeld kun je de lagen gaan bepalen. Een tip is om hier een scherp kartelmes voor te gebruiken, zo krijg je de mooiste lagen. De meeste slagroomtaarten worden twee keer horizontaal doorgesneden, dit zorgt ervoor dat je drie lagen taart overhoudt. Een hele belangrijke stap is om alle lagen te bedekken met trempeersiroop. Trempeersiroop zorgt ervoor dat de taart minder snel uitdroogt en daardoor lekkerder blijft. Dat is natuurlijk wat je wilt!

4. Vul laag voor laag en maskeer de taart

Na het tremperen is het tijd om de lagen te vullen! Daar zijn de eerder benoemde spuitzakken en spuitmondjes voor nodig. Je kunt zelf kiezen welke vulling je wilt! Bij de veelvoorkomende slagroomtaarten wordt er vaak voor jam en room gekozen. Maar je kunt ook chocolade gebruiken als je dat lekkerder vindt! Na het bedekken van de lagen met vulling, kun je alles op elkaar stapelen. Zorg er wel voor dat er geen vulling aan de zijkanten van de taart komt, hier moet namelijk nog slagroom komen. Tot slot verdeel je de slagroom gelijkwaardig over de taart op de bovenkant en zijkanten.

5. Finishing touch

Het enige wat er nog moet gebeuren is de zijkant te bedekken met een notenmix of iets anders! De slagroomlaag zorgt ervoor dat de mix goed vast blijft plakken. Naar eigen wens kun je ook de bovenkant van de taart nog versieren en bedekken met lekkernijen. Succes met de taart maken!

Vergelijkbare artikelen