Goedkoop verhuizen? Zo doe je dat

door admin
241 keer bekeken
Goedkoop verhuizen? Zo doe je dat

De kosten van een verhuizing kunnen al snel hoog oplopen. Je moet je oude woning netjes opleveren, je spullen naar je nieuwe woning brengen en het nieuwe huis decoreren. We geven je daarom graag enkele tips om zo goedkoop mogelijk te verhuizen. Je zal merken dat je door logisch te denken heel wat geld kan besparen en dat een verhuizing niet duur hoeft te zijn.

Een goede voorbereiding is het halve werk

Een goede voorbereiding is van essentieel belang om een verhuizing vlot en goedkoop te laten verlopen. Stel daarom een duidelijke planning op en begin tijdig met inpakken. Hoe georganiseerder je te werk gaat, hoe sneller de verhuizing zal verlopen en hoe minder je zal betalen. Verlies ook de administratieve kant van de verhuizing niet uit het oog. Noteer duidelijk welke contracten en andere diensten opgezegd moeten worden en voor welke datum dit moet gebeuren. Het gebeurt namelijk vaak dat de energieleverancier te laat verwittigd wordt, waardoor er extra kosten kunnen opduiken. Begin daarom tijdig aan het papierwerk en breng iedereen tijdig van je verhuizing op de hoogte.

Verkoop spullen die je niet nodig hebt of laat ze ophalen door de kringloop

Tijdens het inpakken kom je waarschijnlijk heel wat spullen tegen die je eigenlijk niet meer nodig hebt. Als de meubels of accessoires nog in goede staat zijn, kan je ze op Marktplaats zetten. Op deze manier verdien je wat extra geld en hoef je je spullen niet zomaar weg te gooien. Moesten er zaken zijn die je niet meer nodig hebt en ook niet verkocht krijgt, dan kan je deze spullen door een kringloopwinkel laten ophalen. Een kringloopwinkel komt je meubels of andere spullen meestal gratis ophalen en verkoopt deze zaken vervolgens tegen een zeer eerlijke prijs door.

Creatief zijn is de boodschap

Door creatief te werk te gaan, kan je heel wat geld besparen. In plaats van kledingzakken kan je bijvoorbeeld vuilniszakken gebruiken. Kledingzakken zijn namelijk erg duur en de inhoud is soms erg beperkt. Ook voor de professionele verhuisdozen kan je vast wel een gratis alternatief vinden. Op Marktplaats of op social media zijn er regelmatig mensen die hun gebruikte verhuisdozen weggeven. Ten slotte kan je beschermende verhuisdoeken vervangen door handdoeken. Handdoeken beschermen breekbare spullen uitstekend en zijn bovendien ideaal om je inboedel tegen slechte weersomstandigheden te beschermen.

Goedkoop verhuizen? Zo doe je dat

Schakel vrienden en familie in

De verhuizing zelf kan je best aan een verhuisbedrijf overlaten. Voor en na het verhuizen zijn er echter ook heel wat klusjes die uitgevoerd moeten worden. Denk maar aan het organiseren van je inboedel, het verven van de nieuwe woning en het uitpakken van de verhuisdozen. We raden je aan om hier de hulp van vrienden en familie voor in te roepen. Op deze manier moet je geen extra geld uitgeven en wordt het verhuizen zelfs een leuke activiteit. Zeker als je drankjes koud zet en wat hapjes voorbereid, wordt het een gezellige boel en vliegt de tijd voorbij!

Kies een goedkoop verhuisbedrijf uit

Verhuizen laat je best aan professionals over. Op deze manier verloopt de hele verhuisklus sneller en worden al je spullen onbeschadigd naar je nieuwe woning gebracht. In tegenstelling tot wat heel wat mensen denken, is het uitbesteden van een verhuizing niet noodzakelijk duur. Sommige verhuisbedrijven, zoals Keurmerkverhuizer.nl, doen er alles aan om de verhuizing zo goedkoop mogelijk te maken. Zeker als je op een doordeweekse dag verhuist, vallen de kosten goed mee. Bovendien stellen de verhuizers van Keurkmerkverhuizer.nl zich flexibel op en passen ze zich aan jouw behoeften aan. Als je binnenkort gaat verhuizen, dan is het zeker de moeite om een offerte bij dit verhuisbedrijf aan te vragen!

Vergelijkbare artikelen