De beste wijngebieden buiten Europa

door admin
209 keer bekeken
De beste wijngebieden buiten Europa

We hebben behoorlijk geluk dat we in Europa leven. Want laten we eerlijk zijn: hier heb je de beste wijnlanden ter wereld. Het beste voorbeeld hiervan is Frankrijk, wat volgens velen de wijnhemel op aarde is. Hier zijn verschillende wijnstreken te vinden die bestaan uit honderdduizenden hectare aan land gevuld met wijngaarden. Andere toplanden op dit vlak zijn Italië en Spanje. Hier groeien ook diverse unieke druivensoorten die leiden tot smaakvolle wijnen. Maar ook buiten Europa zijn genoeg uitstekende wijnstreken te vinden. We zetten er hieronder een aantal voor je op een rij. Nu moet je alleen nog een wijnkast kopen om al die geïmporteerde wijnen voor langere tijd in op te slaan.

Mendoza

Als je aan wijnliefhebbers vraagt wat het beste wijngebied buiten Europa is, zullen velen meteen Mendoza benoemen. Dit is één van de beste wijngebieden ter wereld, terug te vinden in Argentinië. Wat de wijnen die hier vandaan komen zo uniek maken, is het feit dat ze op een hoge hoogte worden geproduceerd. In de buurt van de besneeuwde toppen van het Andes gebergte worden de druiven verbouwd. Er zijn weinig andere druiven over de hele wereld die op deze hoogte verbouwd worden. Goede wijnen die hier vandaan komen zijn onder meer de Cabernet Sauvignon, Chardonnay en de Tempranillo. Meerdere bekende wijnhuizen zijn in dit gebied gevestigd.

Kaapse wijnlanden

Ook Zuid-Afrika is een echt wijnland. In de 17e eeuw waren het de Nederlandse kolonisten die de eerste druivenstokken plaatsten. Nog altijd verdient het land veel aan de export van wijn. De Kaapse wijnlanden is de bekendste wijnregio van dit land. Gelet op de naam is het niet verbazingwekkend dat deze regio in de buurt van Kaapstad te vinden is. Binnen dit wijngebied zijn ook bekende plaatsen als Stellenbosch en Franschhoek te vinden. In de Kaapse wijnlanden worden meer witte dan rode wijnen geproduceerd. De meest gebruikte druivensoort is de Chenin Blancals. Op het gebied van rode wijnen worden voornamelijk Cabernet Sauvignon wijnen verkocht. Dit is ook een goede bestemming als je eens ver weg op vakantie wilt gaan. 

Californië

Ook Amerika is een echt wijnland. Niet voor niets is het de grootste producent van wijnen buiten Europa. Al sinds de 18e eeuw wordt er wijn in Amerika verbouwd. Het overgrote deel, meer dan 90% zelfs, wordt verbouwd in Californië. Dat komt doordat de omstandigheden in deze staat perfect zijn voor het verbouwen van druiven. Het goede weer, de grond, de ligging en de enorme hectare aan grond voor wijngaarden: het is er allemaal. Bekende wijngebieden uit deze Amerikaanse staat zijn Sonoma Valley en Napa Valley. Ook deze gebieden zijn een bezoek in het echt waard.

Vergelijkbare artikelen