Gas en elektra aansluiting aanvragen? Gebruik deze tips!

door admin
285 keer bekeken
Gas en elektra aansluiting aanvragen? Gebruik deze tips!

Heb jij een aflopend energiecontract? Of ga je verhuizen en moet je een nieuw energiecontract afsluiten? In deze gevallen ga je op zoek naar de beste leverancier. Dit kan namelijk per maand verschillen. Dit komt door de gasprijs die veel fluctueert. HIerdoor kan het zijn dat de gasprijs een maand eerder nog goedkoper was. Daarnaast hebben energieleveranciers altijd verschillende aanbiedingen lopen, waardoor gas en elektra ook goedkoper kan worden. Ga jij gas elektra aansluiting aanvragen? Zorg er dan voor dat je goed onderzoek doet naar de verschillende aanbieders. Het is namelijk per huishouden verschillend welke aanbieder het meest geschikt is.

Aanvraag aansluiting gas en elektriciteit

Ga je verhuizen? Vraag dan direct je nieuwe aansluiting voor gas en elektriciteit aan. Je wilt natuurlijk zo snel mogelijk alle randzaken van de verhuizing geregeld hebben. De aanvraag voor de aansluiting van gas en elektriciteit is daar een van. Kijk voordat je de aanvraag indient altijd eerst naar je huidige contract. Wil je deze doorzetten of wil je juist overstappen naar een nieuwe aanbieder? Het overstappen naar een nieuwe aanbieder kan namelijk voordelig zijn. De prijs van gas elektra verschilt namelijk per maand. Hierdoor wordt het ook anders welke aanbieder het beste voor jou is. Daarnaast kan het ook zijn dat je bijvoorbeeld een aanbieder wilt die meer aan duurzaamheid doet. 

Wanneer gas en elektriciteit aanvragen?

Ga je verhuizen naar een bestaande woning? Dan dien je een contract af te sluiten voor een nieuw energiecontract. In een bestaande woning hoef je je niet meer zorgen te maken over de verschillende aansluitingen, deze zijn namelijk allemaal al aanwezig. Maar wanneer moet je het nieuwe energiecontract afsluiten? Dit hangt af van je verhuisdatum. Het is belangrijk dat je tijdig je nieuwe energiecontract afsluit. Je kunt dit al 3 maanden voor de verhuizing regelen. Het minimale dat gevraagd wordt is doorgaans 2 weken van tevoren. Zo weet je namelijk zeker dat je energielevering op tijd is. Je wilt natuurlijk voorkomen dat je de eerste week in het nieuwe huis zonder warmte komt te zitten.

Elektriciteit en gas aansluiten

Het afsluiten van een nieuw contract voor elektriciteit en gas kan een lastige keuze zijn. Het is namelijk afhankelijk van je eigen situatie welke aanbieders het beste passen. Kies er daarom altijd voor om een vergelijkingssite te raadplegen. Door het invullen van je persoonlijke gegevens en je energieverbruik, geven zij precies weer welke aanbieder het beste bij jouw past. Daarnaast kun je ook de verschillende aanbieders vergelijken op punten die je zelf belangrijk vindt, zoals de beste acties of de laagste prijs.

Nieuwe woning vs bestaande woning

Ga je verhuizen naar een nieuwe woning? Dan is het aansluiten van gas en elektra net wat anders. Een nieuwe woning, die gebouwd is na 2018, heeft namelijk geen gasaansluiting meer. Hierdoor hoef je dus ook geen gas contract af te sluiten. Daarnaast is het wel belangrijk dat je hiervoor de elektra afsluit. Het verbruik van deze elektra zal daardoor hoger uitvallen, waardoor de prijs des te belangrijker is. Ga je verhuizen naar een bestaande woning? Dan is het vrijwel zeker dat er nog een gasaansluiting te vinden is. Voor deze woning is het daardoor wel belangrijk dat je ook een gas contract afsluit. Zorg er altijd voor dat je goed onderzoek doet naar de verschillende aanbieders. Dit zorgt ervoor dat je de laagste maandelijkse kosten gaat maken. Tot slot is het verstandig om een leverancier te kiezen die bij je past op het gebied van duurzame energie!

Vergelijkbare artikelen