Zo bepaal je de maat van jouw Deens ovale tafel

door admin
244 keer bekeken
Zo bepaal je de maat van jouw Deens ovale tafel

Mangohout is op dit moment een van de meest populaire materialen voor meubels. De houtsoort is betaalbaar, duurzaam en erg sfeervol en is daarnaast met vrijwel iedere woonstijl te combineren. Een mangohouten meubel dat de laatste tijd veelvuldig verkocht wordt, is de Deens ovale tafel. Een tafel die niet alleen praktisch, maar ook elegant en stijlvol is. Mocht je zo’n tafel aan willen schaffen, dan is een van de eerste vragen waar je over nadenkt: welke maat moet ik kiezen? In dit blog geven we een aantal handige tips waar je rekening mee kunt houden, zodat jij straks vastbesloten de knoop door kan hakken. 

Wat is mangohout?

Voordat we ons gaan richten op de Deens ovale tafels, willen we eerst nog even kort ingaan op mangohout, want wat is mangohout nou precies? Mangohout is een hardhoutsoort, afkomstig van de mangoboom. De mangoboom groeit alleen in tropische gebieden, daardoor heeft een mangohouten meubel vaak al een hele weg afgelegd voordat het jouw huis bereikt. Het uiterlijk van mangohout herken je door de warme kleurschakeringen en karakteristieke nerftekeningen in het hout. 

Deens ovaal

Deens ovale tafels hebben een tijdloos ontwerp. Het is daarom geen wonder dat mensen het afgelopen jaar steeds vaker voor een Deens ovale tafel kiezen. Deens ovaal kenmerkt zich door de combinatie van klassiek ovaal en rechthoekig. Daardoor kun je net zoveel mensen kwijt als aan een rechthoekige tafel, maar behoud je de ronde vormen door de ovale touch. 

De juiste maat tafel

Bij het kiezen van de juiste maat Deens ovaal tafel zijn er een aantal dingen waar je rekening mee kunt houden. Ten eerste is het belangrijk om naar de grootte van de kamer te kijken. Als de ruimte groot genoeg is, kies dan voor een grote tafel zodat de grootte benadrukt wordt. Heb je daarentegen een kleine kamer, meet dan alles goed op zodat je zeker weet dat je nog rondom de tafel kunt lopen zonder onhandige manoeuvres te hoeven maken. 

Denk ten tweede na over het aantal personen dat je regelmatig aan tafel wilt plaatsen. Je wilt er immers van verzekerd zijn dat je geen plek te kort komt. Je kunt daarvoor de volgende richtlijnen aanhouden:

  • 160 x 100: 4 personen
  • 180 x 100: 4 personen
  • 200 x 100: 6 personen
  • 210 x 100: 6 personen
  • 220 x 110: 6 personen
  • 240 x 120: 6 personen

Ten derde weegt ook het type onderstel mee in de keuze. Kies je namelijk voor een spinpoot, een poot in het midden van de tafel, dan houd je aan de kopse kanten van de tafel ruimte over om ook daar stoelen te plaatsen. Bij een x-poot of u-poot, die altijd aan de zijkant van de tafel zitten, wordt dat een stuk lastiger.

Vergelijkbare artikelen