Kies de perfecte stoelen voor jouw interieur met deze woontips!

door admin
191 keer bekeken
Kies de perfecte stoelen voor jouw interieur met deze woontips!

Er gebeurt veel aan de eettafel, of dat nu het natafelen, de dag bespreken, werken, spelletjes spelen of huiswerk maken is. Maar ook de woonkamer is een van de dynamische kamers in het huis om even bij te komen van de dag en samen te komen met je gezin. Daarom is het belangrijk om lekker te kunnen zitten en te relaxen, maar op wat voor zitmeubel? Met deze tips zal de stoel keuze een stuk makkelijker zijn voor in jouw huis!

1. Wat is de functie?

Voor de een is de eethoek een actiever onderdeel van het huis dan voor de ander. Beslis daarom wat de functie is van jouw eettafel. Is het een werkplek? Maken de kinderen hun huiswerk of knutselen die aan tafel? Worden er lange spelletjesavonden gehouden? Of is het alleen een snelle bak koffie in de ochtend? Voor het kiezen van de eetkamerstoelen speelt de functie een belangrijke rol. Dit geldt natuurlijk ook voor de woonkamer. Wil je een boek lezen in de woonkamer of wil je juist onderuit zakken om naar je favoriete serie te kijken? Nadat je deze vragen hebt beantwoord, kan je keuzes gaan maken of jouw nieuwe zitmeubels een ultra comfort, relaxte of actieve zitting nodig hebben.

2.Verandering nodig?

Ben je toe aan een grote verandering in je huis? Een bar- of countertafel kan ook zorgen voor een speels effect en is perfect voor een wat kleinere eethoek. Door de hoogte van deze tafel krijgt je interieur in één klap een ruimtelijk gevoel! De counter- en barstoelen die speciaal voor zo’n hoge eettafel of keuken aanrecht zijn gemaakt zijn in allerlei stoffen verkrijgbaar. Twijfel je over welk ontwerp het beste in jouw eethoek past doordat het aanbod krukken erg uiteenlopend is met veel verschillende stoffen, kleuren en bijvoorbeeld krukken met rug- en/of armleuning? Laat je dan vooral adviseren in wat het beste bij jou past. De Troubadour Interieurs heeft diverse krukken, passend voor iedere eethoek.

3. Niet alleen stoelen

Eetkamerstoelen zijn niet de enige opties om uit te kiezen. Je zou ook kunnen afwisselen met een prachtige eetkamerbank. Zo is een eetkamerbank met rugleuning net zo fijn in gebruik als een stoel. Maar een krukje aan de kop van de tafel is ook een aantrekkelijk alternatief. Zo is namelijk de uitkijk over de tafel een stuk overzichtelijker aangezien een krukje laag aan tafel staat en niet het zicht belemmert met een rugleuning.

Extra tip: Er zijn zoveel keuzes in stoffen en leer, maar je zou ook kunnen kiezen voor een ‘natuurlijke’ optie, zoals een bepaald soort hout. Een houten zitmeubel heeft een langere levensduur en kan van verschillende bronnen komen, zoals teak-, mango-, eiken- of suar bomen. Met hout voeg je een prachtig en uniek element toe in huis!

4. Door naar de woonkamer

Fauteuils zijn vaak de échte eye-catchers in de woonkamer. Een aantrekkelijke keuze kan zijn om een bepaalde stijl door te trekken van de eetkamer naar de woonkamer. Dit kan door bijvoorbeeld dezelfde bekleding in zowel de woonkamer als de eethoek toe te passen. Zo creëer je op een gemakkelijke manier een gezellig geheel in je interieur!

Vergelijkbare artikelen