Keuzestress? Ga voor een stoer en industrieel interieur

door admin
249 keer bekeken
Keuzestress? Ga voor een stoer en industrieel interieur

Wanneer het op het inrichten van je huis aankomt, zijn er talloze mogelijkheden om je favoriete stijl tot uiting te brengen. Ga je bijvoorbeeld voor landelijk, minimalistisch of retro? Of een van de andere honderd stijlen? In dit artikel willen we dieper ingaan op de industriële woonstijl. Inmiddels wordt namelijk menig woonkamer ingericht met invloeden van deze stijl: een mix van verschillende texturen met stoere elementen, zoals steen, glas, robuust hout en staal. Gaat het jou niet zozeer om de kleur op de muur of het soort deur, maar ben je enkel op zoek naar meubels die naadloos aansluiten op deze woonstijl, zoals een Deens ovale tafel in het zwart? Verdiep je dan eens in mangohout. Het robuuste hout en de zwarte stalen accenten passen perfect in een industrieel interieur.

Industriële inrichting voor ieder formaat kamer

Kan jouw interieur wel een frisse wind gebruiken en spreken termen als stoer, rauw en gedurfd jou wel aan? Dan is de industriële woonstijl jou op het lijf geschreven. De woonstijl is inmiddels wijd verspreid en heeft een prominente plek gekregen op woonboulevards. De industriële stijl vindt zijn oorsprong in oude fabrieksgebouwen en industriële panden, maar beperkt zich inmiddels allang niet meer tot grote ruimtes met hoge plafonds. Ook in kleine ruimtes kan die moeiteloos worden toegepast. De industriële woonstijl is dus in iedere mogelijke ruimte toe te passen, van wc tot kantoorpand.

Verfraai je kamer met mangohout

Wil je de stoere, industriële uitstraling ook in de meubels terug laten komen, dan doe je er – zoals we aan het begin al beschreven – goed aan om je aandacht eens te richten op mangohouten meubels. Mangohout is een unieke houtsoort die zich kenmerkt door de prachtige textuur en warme kleur. Het hout heeft een natuurlijke nerfstructuur met diepe tinten van goud, amber en bruin. Daarnaast zijn mangohouten meubels van massief hout gemaakt, waardoor ze niet alleen mooi robuust ogen, maar ook enorm stevig en krasbestendig zijn. Doordat het hout ook vaak gecombineerd wordt met zwarte accenten, zoals stalen poten of greepjes, matcht het perfect met een industrieel interieur aangezien hout en donker metaal daar vaak een belangrijke rol in spelen. Dus of je nu op zoek bent naar een tv meubel van zwart hout of een stoere eettafel, met mangohout zit je goed.

Vergelijkbare artikelen