Bamboe Jaloezieën

door admin
878 keer bekeken

De aanblik van je huis wordt bepaald door de juiste raamdecoratie. Zo zou je kunnen kiezen voor bamboe jaloezieën. Maar waarom zou je daarvoor kiezen. Wat zijn daar de voordelen van ten opzichte van houten jaloezieën? Na het lezen van deze blog ben je daar een stuk wijzer in geworden.

Bamboe in huis

Iedereen kent wel de traditionele houten jaloezieën. Later is er ook een bamboe variant van op de markt gekomen. En nu wordt bamboe nog veel gebruikt als raamdecoratie. Bamboe jaloezieën hebben veel voordelen ten opzichte van die traditionele houten variant.

Bamboe jaloezieën

Zoals de naam al aangeeft zijn Bamboe jaloezieën gemaakt van bamboe hout. Bamboe hout is een houtsoort die erom bekend staat voordelen met zich mee te brengen wanneer je daar voor kiest. Zo is bamboehout erg duurzaam. Maar dat is niet alleen het voordeel. Bamboe heeft namelijk ook een isolerende werking. Nog een ander voordeel is de uitstraling die bamboe hout heeft.

Zowel houten als bamboe jaloezieën staan bekend om hun gezellige uitstraling. Met bamboe jaloezieën voor de ramen zal je dan ook langdurig kunnen genieten van een mooie rustige en natuurlijke uitstraling.

De kwaliteit van het bamboe hout

De kwaliteit van het bamboe hout

Wanneer je besluit voor de bamboe jaloezieën te gaan is het belangrijk om te weten dat er verschillen zijn in de kwaliteit van het bamboe hout. Dit komt doordat het een onbewerkt natuurproduct is. De bamboe wordt dan ook onderverdeeld in verschillende klassen waar ook een andere prijs bij hoort. Wil je langer van de bamboe jaloezieën genieten, dan is het aan te raden om voor de meest hoge kwaliteit te kiezen.

Wat is het verschil tussen houten en bamboe jaloezieën?

Bamboe jaloezieën en houten jaloezieën hebben veel gelijkenissen. Maar toch zijn e ook verschillen. Bamboe heeft ten opzichte van hou toch wel wat voordelen. De voordelen op een rijtje zijn:

  • Bamboe jaloezieën zijn lichter in gewicht dan die van hout
  • Door het lichte gewicht kan je bredere lamellen makkelijker bedienen
  • Bamboe jaloezieën zou je kunnen bewerken met beits waardoor het geen vocht meer opneemt en je ze ook buiten kan gebruiken.
  • De bamboe jaloezieën zijn dunner, waardoor het geheel compacter is wanneer ze ingeklapt zijn.
  • De bamboe jaloezieën zijn duurzamer, waardoor je langer van je jaloezieën kan genieten.
  • Door de isolerende werking zullen de bamboe jaloezieën er aan bijdragen dat de warmte niet uit het huis weg kan trekken in de winter. En dat de warmte niet naar binnen kan in de zomer.

Door deze voordelen kiezen steeds meer mensen voor het gebruik van Bamboe.

Kan je bamboe jaloezieën op maat kopen?

Bamboe jaloezieën kan je kant en klaar kopen, maar je kan ze ook op maat laten maken. De kant en klaar jaloezieën worden ook wel de standaard jaloezieën genoemd. Het is het goedkoopst als je gebruik zou kunnen maken van de standaard bamboe jaloezieën.

Wanneer de standaard jaloezieën niet passen zal je ze op maat moeten bestellen. Dit is vaak duurder omdat de jaloezieën ingemeten moeten worden. En dan ook op maar gemaakt. Doordat er meer handeling aan vast zit zal je dit ook terug zien in de prijs. Vaak is er ook meer materiaal nodig, waardoor de prijs nog verder omhoog zal gaan.

Bij de standaard bamboe jaloezieën wordt er op toegezien dat de kwaliteit constant is. Maar wanneer je op maat besteld kan er nog wel eens een verschil in kwaliteit zijn. Dit is iets dat je goed in de gaten moet houden.

Waarom zou je bamboe jaloezieën op maat laten maken?

Wanneer je de bamboe jaloezieën op maat laat maken mag je er van uit gaan dat ze meteen voldoen aan al je wensen en eisen. Bij het op maat maken van de jaloezieën zou je ook af kunnen wijken van de standaard breedte van de jaloezieën. Ook die kan je helemaal aanpassen aan je eigen wensen.

De prijs

De prijs van de bamboe is sterk afhankelijk van de kwaliteit van het hout. Zorg er voor dat je daar goede afspraken over maakt, zodat je niet voor verrassende onverwachte kosten komt te staan.

Waar kan je bamboe jaloezieën allemaal voor ophangen?

Bamboe jaloezieën kan je voor de ramen hagen. Maar wanneer je een deur met een raam hebt zou je ook makkelijk voor een bamboe jaloezie kunnen kiezen. Bijvoorbeeld de stalen deur naar de hal. Met een bamboe jaloezie kan je de sfeer in de hal bij de stalen deur zelf maken. Het haalt gelijk de industriële look van de stalen deur weg en zorgt voor een meer natuurlijke uitstraling.

Vergelijkbare artikelen