Traplift huren: wat zijn de voordelen?

door admin
35 keer bekeken
Traplift huren: wat zijn de voordelen?

Traplopen, de meeste mensen doen het dagelijks. In veel huizen bevinden de slaapkamers en badkamer zich immers op een hoger gelegen verdieping. Als je ouder wordt, kan traplopen steeds lastiger worden. Blijf je het toch doen? Dan kun je pijnlijk vallen. Met een traplift hoef je hier niet bang voor te zijn. Omdat zo’n lift vrij prijzig is, kun jij het je misschien niet veroorloven om er eentje te kopen. Gelukkig hoeft dit ook niet, want je kunt hem ook huren. In deze tekst vertellen wij je wat de voordelen van een traplift huren zijn.

1. Je betaalt per maand

Als je een traplift nodig hebt, ben je misschien al voorzichtig begonnen aan je zoektocht. Grote kans dat je eerst gekeken hebt wat het kost om een traplift te kopen. De prijs van een nieuwe traplift voor een rechte trap gaat al snel richting de 3000 euro. Voor een trap met één bocht ben je al snel 4000 euro kwijt, terwijl je voor een trap met meerdere bochten 5000 euro betaalt.

Heb je het geld niet liggen om een traplift te kopen? Zet zo’n lift dan niet direct uit je hoofd, want je kunt er ook eentje huren. Je betaalt een vast bedrag per maand, waardoor een traplift mogelijk toch betaalbaar is. Hoeveel je betaalt, hangt af van het soort traplift en de leverancier. Je huurt overigens alleen de stoel en de motor, de rail koop je. De rail van een traplift wordt namelijk op maat gemaakt voor jouw trap. Hierdoor kan deze achteraf niet meer terug.

2. Geen bijkomende kosten

In tegenstelling tot kopen krijg je bij het huren van een traplift niet te maken met bijkomende kosten. Doordat alle zaken bij de huurprijs inbegrepen zijn, kom je niet voor verrassingen te staan. Aan het begin van de huurperiode komt er een monteur langs om de traplift te monteren. Is de huurperiode afgelopen? Dan stuurt de leverancier een monteur voor demontage. Ook voor onderhoud maak je zelf geen kosten. Neem daarom altijd contact op met de leverancier als je problemen ervaart met je gehuurde traplift.

3. Handig voor de korte termijn

Trapliften worden vooral gebruikt door oudere mensen. Toch zijn er ook situaties waarin jongere mensen er belang bij hebben. Ben je bijvoorbeeld aan het revalideren na een zwaar ongeluk? Dan kan een traplift ook uitkomst bieden. Ondanks de tijdelijk verminderde mobiliteit kun je toch gewoon naar boven. Je kunt in je eigen bed slapen, waardoor een bed in de woonkamer overbodig is. Kun je zelf weer traplopen? Dan neem je contact op met de leverancier om een datum af te spreken voor demontage van de traplift. 

Huren is soms duurder dan kopen

Heb je slechts tijdelijk een traplift nodig? Dan is huren vaak voordeliger. Koop een traplift als je verwacht nooit meer trap te kunnen lopen. Je gebruikt de lift in dat geval jarenlang, waardoor de investering makkelijk uit kan. Twijfel je tussen kopen of huren? Neem dan contact op met een leverancier en laat je informeren.

Vergelijkbare artikelen