Op deze makkelijke manieren kun jij besparen

door admin
295 keer bekeken
Op deze makkelijke manieren kun jij besparen

Besparen. We willen het allemaal wel, want geld overhouden voor leuke dingen is altijd fijn, maar weten vaak niet zo goed waar te beginnen. Veel manieren om te besparen vragen in eerste instantie om een flinke investering, en dat komt niet altijd even goed uit. En bij andere manieren heeft het besparen een aardige impact op je leven, omdat je er dingen voor moet laten, of er op een bepaalde manier last van hebt. Gelukkig zijn er ook manieren die niet of nauwelijks om een investering vragen, en waarmee je direct begint te besparen. Kende je deze mogelijkheden al?

Slim omgaan met verlichting

De makkelijkste manier om te besparen op je verlichting, is door simpelweg geen lampen te laten branden op plekken waar ze niet nodig zijn. Als je een ruimte verlaat de lamp uit te doen, en niet meer lampen aan te zetten dan nodig. Daar heb je geen last van, je moet er alleen even aan denken.

Wil je nog meer besparen, dan vervang je je bestaande lampen door LED verlichting. Dat hoeft niet meteen, maar doe het zodra er een lamp aan vervanging toe is, zo spreid je ook een beetje de kosten. LED-lampen zijn super zuinig, dus dat ga je zeker merken.

Om te voorkomen dat er lampen branden op plekken waar ze niet nodig zijn, kun je ook gaan werken met bewegingssensoren. Je kent misschien de buitenlamp met sensor al, die alleen licht geeft als het donker is en/of wanneer er iemand langsloopt. Dit soort technieken zijn er ook voor binnenshuis. Ideaal voor ruimtes waar je maar kort verblijft, zoals de gang, de hal of het toilet. Daar hoef je voortaan het licht niet meer aan te doen, maar zal ook nooit het licht meer blijven branden terwijl het niet meer nodig is, terwijl het juist dit soort ruimtes zijn waar dit vaak gebeurt.

Minder water gebruiken zonder dat je het merkt

Korter douchen, dat vinden we niet zo fijn. Maar wat minder water gebruiken tijdens het douchen, waarom niet? Door te kiezen voor een waterbesparende douchekop, een heel kleine investering, kun je net zo lang douchen maar dan met wat minder water. Je kunt ook waterbesparende kranen plaatsen in de badkamer, zodat je ook tijdens het scheren of tandenpoetsen minder water verbruikt. Mooi meegenomen!

Minder gas gebruiken, en het toch lekker warm hebben

Gas is duur, en ook nog eens ‘limited edition’: op is op. Daarom zoeken we naar andere manieren om ons huis te verwarmen. In plaats van je huis verwarmen, kun je echter ook jezelf verwarmen. De verwarming een paar graden kouder en een lekkere warme trui aan. Of kies voor zo’n fijn warmtekussentje of een elektrisch dekentje bij je op de bank. Dan kun je de thermostaat al snel een graad of twee lager zetten.

Vergelijkbare artikelen